Κτήμα Στροφιλιά

Το 1980, οι δύο φίλοι (και συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί) Γιάννης Μαλτέζος και Αχιλλέας Λαμψίδης, αποφασίζουν να ασχοληθούν δοκιμαστικά με την αμπελουργία, φυτεύοντας πάλι το οικογενειακό κτήμα του Γιάννη στην Ανάβυσσο Αττικής. Βαφτίζουν τα κρασιά τους “Στροφιλιά”, από το παραδοσιακό χειροκίνητο πιεστήριο της οικογένειας Μαλτέζου που χρησιμοποιούσαν στην οινοποίηση. 

 

Η Στροφιλιά, σήμερα, διαθέτει δύο οινοποιεία. Στην Ανάβυσσο Αττικής είναι η ιστορική έδρα της Στροφιλιάς και το πρώτο της οινοποιείο. Στον Ασπρόκαμπο Νεμέας έχει εγκαταστήσει, από το 2000, το δεύτερό της οινοποιείο, στο οποίο πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος της οινοποίησης. 

 

Η Στροφιλιά διαθέτει ιδιόκτητο αμπελώνα 35 στρεμμάτων πλάι στο οινοποιείο της Αναβύσσου, όπου καλλιεργούνται η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο. Στην  αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, οι αμπελώνες της εταιρείας υπερβαίνουν τα 80 στρέμματα στην ορεινή ζώνη του Ασπροκάμπου, ενώ επιπλέον 75 στρέμματα βρίσκονται στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας. 

 

Ο Αχιλλέας Λαμψίδης έκανε εκτεταμένους πειραματισμούς από το 2002 στην Αρχαία Νεμέα, στον Ασπρόκαμπο, και στο Ψάρι, θέλοντας να βρει πρωτίστως λύση στην υπερβολική ζωηρότητα των αμπελιών στη Νεμέα. Σε περισσότερα από 100 στρέμματα από τους παραπάνω αμπελώνες, εφαρμόζεται πια η διαμόρφωση του βλαστικού τείχους σε σύστημα ΛΥΡΑΣ, προκειμένου να έχουν τα αμπέλια τη βέλτιστη βιολογική ισορροπία. 

 

Οι αμπελώνες της Στροφιλιάς είναι πιστοποιημένοι, στο σύνολό τους, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ορθής γεωργικής πρακτικής GlobalG.A.P. (Version 5.2). Το συγκεκριμένο πρότυπο προάγει το σεβασμό στο περιβάλλον, την αειφορία και την ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιέργειας. 

 

Το 2020, η Στροφιλιά είναι από τα πρώτα οινοποιεία στην Ελλάδα που πιστοποιεί μία σειρά από τα προϊόντα της ως Vegan από την κορυφαία εταιρεία διεθνώς V-Label. 

 

Το 2021, η Στροφιλιά παρουσίασε το πρόγραμμα Oenovation by Strofilia. Η Στροφιλιά αγαπούσε πάντοτε την καινοτομία και την έρευνα. Στο πρόσφατο παρελθόν, έχει χρηματοδοτήσει αρκετές μελέτες εφαρμοσμένης έρευνας, ενώ διεξάγει διαρκώς πειραματισμούς στα οινοποιεία της και στα εργαστήριά της. Το πρόγραμμα Oenovation περιλαμβάνει ενεργά προγράμματα έρευνας, σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, πρωτοποριακές μεθόδους ανάλυσης που έχει αναπτύξει στα εργαστήριά της, καθώς και εφαρμογές καινοτομίας στα προϊόντα της. 

 

Η Στροφιλιά είναι περήφανη για το παρελθόν της και ατενίζει το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία.  

 

ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Πατητήρια Αναβύσσου, ΤΘ 1092
ΤΚ 19013, Ανάβυσσος
Τ: +30 22910 41650
E-mail:  info@strofiliawines.gr

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ