Οινοποιείο Λαυκιώτη

To 1963, η οικογένεια Λαυκιώτη, άρχισε να οινοποιεί μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας. Σήμερα με την εμπειρία των 40 χρόνων, επιλέγει τους καταλληλότερους αμπελώνες, οινοποιεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της και ωριμάζει τα κρασιά της σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στην κλιματιζόμενη κάβα της.

 

Τα κρασιά Λαυκιώτη, τα απολαμβάνουν στις πατρίδες τους Γερμανοί, Σουηδοί, Βέλγοι, Αυστριακοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί, Άγγλοι, Τσέχοι, Αμερικάνοι, Ολλανδοί, Αυστραλοί και Δανοί, Ελβετοί και Καναδοί. Στην Ελλάδα θα τα συναντήσετε σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες.

 

To οινοποιείο Λαυκιώτη, βρίσκεται στις Aρχαίες Kλεωνές Kορινθίας, μέσα στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ της Νεμέας.

 

Οι Κλεωνές αναφέρονται για πρώτη φορά στα Ομηρικά έπη. Πήραν το όνομά τους από την Κλεώνη, κόρη του βασιλιά Πέλοπα ή του ποτάμιου Θεού Ασωπού. Στις Αρχαίες Κλεωνές σώζονται κατάλοιπα της ακρόπολης και της πόλης όπως και τα ερείπια του ναού του Ηρακλέους. Πρόκειται για το μοναδικό αρχαίο ναό αφιερωμένο στον ημίθεο Ηρακλή, που έχει αποκαλυφθεί σε όλο τον αρχαίο κόσμο.

 

Το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργούνται μοναδικές γηγενείς ποικιλίες με κυρίαρχη, την χαρισματική, ερυθρή ποκιλία, Αγιωργίτικο. Κυριολεκτικά σημαίνει το σταφύλι του Αγίου Γεωργίου και προέρχεται από τη σημερινή πόλη της Νεμέας , που παλαιότερα ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος. Η ποικιλία αγιωργίτικο που χαρακτηρίζει την περιοχή δίνει τους εξαιρετικούς ΠΟΠ ερυθρούς οίνους Νεμέας.

 

Η περιοχή, διάσπαρτη με αμπελώνες, βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο σπουδαίων ιστορικών και αρχαιολογικών θέσεων (Αρχαία Νεμέα, Αρχαία Κόρινθος, Μυκήνες, Δερβενάκια) συνθέτοντας έτσι ένα μοναδικό πολιτισμικό τοπίο.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΑΥΚΙΩΤΗ
ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΛΕΩΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΝΕΜΕΑ 205 00
ΤΗΛ :2746 0 31000
FAX: 27 46 0 31 361
EMAIL: info@lafkiotis.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ