Αμπελώνες Ζαχαριά

Οι Αμπελώνες Ζαχαριά αποτελούν μία από τις σημαντικότερες οινοποιίες της περιοχής της Νεμέας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα. H ευρεία γκάμα των προϊόντων της, με περισσότερες από 18 ετικέτες, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή, ενώ οι συνεχείς διακρίσεις των κρασιών της τα τελευταία έτη, σε καθιερωμένους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, την κατατάσσουν σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δυνάμεις του οινικού κλάδου. Αν και στον χώρο του εμφιαλωμένου άρχισε να δραστηριοποιείται μόλις το 2002, εντούτοις η οινική ιστορία της εταιρείας φτάνει πολλά χρόνια πίσω στον χρόνο.

 

Καταρχάς, το οινοποιείο της εταιρείας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ιδιωτικά οινοποιεία της περιοχής της Νεμέας, το οποίο και βρίσκεται σε συνεχή παραγωγική λειτουργία από το 1960. Χτισμένο σε διάφορες φάσεις, με τις τότε τελειότερες γαλλικές προδιαγραφές, εισήγαγε την κυριότερη γαλλική τεχνογνωσία στη Νεμέα. Σήμερα το οινοποιείο συνδυάζει μοναδικά την παράδοση, με την τεχνολογία αιχμής.

 

Επιπρόσθετα, ο Ηλίας Ζαχαριάς, ο οινοποιός, ο άνθρωπος που δημιούργησε την εταιρεία έχει ήδη κλείσει 40 έτη συνεχούς προσφοράς στο νεμεάτικο αμπελώνα και στο κρασί του. Απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αλλά κυρίως με έντονη τη διάθεση για προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, προσφέρει αδιαλείπτως τις υπηρεσίες του ως γεωπόνος στη Νεμέα και στα σταφύλια της από το 1974. Όλα αυτά τα χρόνια, συνετέλεσε τα μέγιστα για την ποιοτική αναβάθμιση του σταφυλιού της Νεμέας, ώστε το αγιωργίτικο κρασί να βγει από την αφάνεια και να κατακτήσει την θέση που του αξίζει. 

 

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εταιρείας, πέρα από τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους της, αποτελεί  το σπουδαίο χώμα της Νεμέας, και πιο συγκεκριμένα οι αμπελώνες της οικογένειας Ζαχαριά, που εκτείνονται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων, με τους πιο παλαιούς να ξεπερνούν ήδη την ηλικία των 55 ετών. Οι αμπελώνες βρίσκονται επικεντρωμένοι κυρίως στις πλαγιές γύρω από το χωριό Λεόντιο και φιλοξενούν σήμερα 12 ποικιλίες αμπέλου με μικρές στρεμματικές αποδόσεις. 

 

Όσον αφορά στο μέλλον, τα σχέδια είναι πολλά… Το ‘πάντρεμα’ όμως της γης με την οινολογία, πράγμα που αποτελεί και την πεμπτουσία της ιστορίας των Αμπελώνων Ζαχαριά, παραμένει ο μόνος δρόμος για την παραγωγή οίνων υψηλών απαιτήσεων. Η πίστη σε αυτό, καθώς και η συνεχής αναζήτηση αρωμάτων και γεύσεων θα αποφέρουν σύντομα νέες εκπλήξεις για το οινόφιλο κοινό.

 

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑ

2ο Χλμ. Επαρχ. Οδού Νεμέας – Πετρίου, 20500 Νεμέα Κορινθίας

Τηλ: 2746022667 

Fax: 2746023579

e-mail: info@zacharias.com.gr

http://www.zacharias.com.gr

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ