Κτήμα Κίσσα

Το Κτήμα Κίσσα με μακρά εμπειρία στην οινοποίηση και περνώντας ήδη στην τρίτη γενιά οινοποιών έχει ως βασικό στόχο την παραγωγή κρασιών τα οποία εκφράζουν τον τόπο και την παράδοση της περιοχής. Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο και Ασύρτικο και Pinot Noir είναι μερικές από τις ποικιλίες οι οποίες καλλιεργούνται στους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στην Καλλιθέα Κορινθίας στις πλαγιές του Μαύρου Όρους, προέκταση του όρους Ζήρεια (Κυλλήνη). Υψόμετρο, μεγάλες κλίσεις, χαμηλές αποδόσεις και απουσία ποτίσματος καθιστούν την καλλιέργεια πρόκληση, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δικαιώνει.

Το Κτήμα Κίσσα ξεκίνησε το 1949 με ένα μικρό οινοποιείο από τον παππού Δημήτρη Κίσσα με οινοποιήσεις των τοπικών ποικιλιών Ροδίτη και Σαββατιανό. Αυτό το μικρό οινοποιείο ήταν ένα από τα πρώτα στην Κορινθία με τις παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές να διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια με την είσοδο στο οινοποιείο του υιού του, Γιώργου Κίσσα Χημικού – Οινολόγου στις αρχές του 70’, το οινοποιείο περνάει στο επόμενο στάδιο με νέες τεχνικές οινοποίησης, ερεύνα και πρωτοποριακές για την τότε εποχή επενδύσεις. Σήμερα στο οινοποιείο έχει προστεθεί και η τρίτη γενιά με τον Δημήτρη, Χημικό Μηχανικό – Οινολόγο, ύστερα από χρόνια σπουδών και εργασίας σε Αμερική και Αυστραλία και τον Αιμίλιο, οικονομολόγο, με σπουδές σε Ελλάδα και Ισπανία.

Τις τελευταίες δεκαετίες το οινοποιείο μέσα στην κρίση επενδύει στην περιοχή του, σχηματίζοντας νέους ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 200 στρεμμάτων στην ορεινή Κορινθία στην περιοχή της Άνω Καλλιθέας. Το υψόμετρο αγγίζει τα 900μ. σε ένα μεσοκλίμα το οποίο επηρεάζεται από το επιβλητικό όρος Ζήρεια και την προέκταση της, το Μαύρο Όρος στον νότο, τα οποία και προστατεύουν από τους θερμούς νότιους ανέμους. Συνδυαστικά με την έκθεση στην αύρα του Κορινθιακού Κόλπου, ο οποίος διακρίνεται βόρεια στον ορίζοντα απέχοντας μόλις 20 λεπτά και δροσίζει με τους βοριάδες του τα αμπέλια, το οινοποιείο οδηγείται στην παραγωγή κρασιών με φρεσκάδα και έναν cool climate χαρακτήρα.

.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κτήμα Κίσσα

Διμηνιό Κορινθίας, 20200

τηλ.: 2742028811

fax: 2742023911

email: info@ktimakissa.gr

website: https://ktimakissa.gr/

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ