Κτήμα Γκόφα

ΙΣΤΟΡΙΑ 

Η οικογένεια Γκόφα καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες και τους παραδίνει από γενιά σε γενιά με την αρχή χάνεται πίσω στον χρόνο

Το 1959  ήταν η χρονιά που η οικογένεια αποφάσισε να αξιοποιήσει τον ιδιόκτητο αμπελώνα της  στις περιοχές Κούτσι και Δάφνη.  Ξεκινάει την οινοποίηση στο λινό, στο πατητήρι του  πατρικού  σπιτιού στην Νεμέα    με τα  χειροκίνητα μέσα οινοποίησης .   

Το 1998 ο νεαρός Κωνσταντίνος Γκόφας γεννημένος και  γαλουχημένος αμπελουργός αναλαμβάνει την επιχείρηση δίνοντας νέα ώθηση για μία σταθερά ανοδική πορεία. Εκσυγχρονίζεται το  οινοποιείο με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Διαχωρίζει τα αμπελοτόπια , εφαρμόζει καινοτόμες αμπελουργικές τεχνικές, προχωρά σε φυτεύσεις νέων ποικιλιών δημιουργώντας  πρότυπα χαρμάνια διεθνών προδιαγραφών, στοχεύοντας  στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.

Το 2011  γίνεται μετεγκατάσταση του οινοποιείου στο Κούτσι  μέσα στον ιδιόκτητο αμπελώνα, δίπλα στο μυθικό ποταμό Ασωπό.

 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 

Η φιλοσοφία μας είναι ότι η εξαιρετική πρώτη ύλη αποτελεί την βάση για έναν ποιοτικό οίνο . Θέλοντας να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο η πρώτη ύλη προέρχεται από τα δικά μας αμπέλια. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας καλύπτει μία έκταση περίπου 80 στρεμμάτων . Τα αμπελοτόπια Γερακίνα, Σιμάρκου, Ζέννες Παλιοχώρι ξεχωρίζουν για τα εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά τους δίνοντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη. Η καλλιέργεια των  αμπελώνων γίνεται με τα πρότυπα του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης. Εφαρμόζονται  τεχνικές καλλιέργειας τροποποιημένες ανά αμπελοτόπι γνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της κάθε υποπεριοχής με στόχο την βέλτιστη ποιότητα της πρώτης ύλης. 

Ο έλεγχος της παραγωγής μέχρι το τελικό στάδιο γίνεται με την επίβλεψη και την  φροντίδα της οικογένειας και  τη συνεχή παρακολούθηση  του συνεργάτη μας, γεωπόνου Γιώργου Τσούνια.

Οι  ποικιλίες που καλλιεργούνται  είναι  το  Αγιωργίτικο, Μαλαγουζιά, Syrah , Cabernet Sauvignon, chardonnay  και Sauvignon Gris.  

                                                                                                                                                                    

ΟΙΝΟΙ

Τα κρασιά που παράγονται στο κτήμα  είναι συνδυαστικό αποτέλεσμα της εξαιρετικής πρώτης ύλης που παραλαμβάνουμε, του υπερσύγχρονου εξοπλισμού του οινοποιείου και της άρτιας επιστημονικής κατάρτισης  των οινολόγων Αφροδίτης Κυριάκου και Παναγιώτη Θαμνίδη . Ακούραστος εργάτης και συντονιστής ο Κωσταντίνος Γκόφας να εγγυάται την παραγωγή οίνων ποιότητας.

Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται στις 80.000  φιάλες  Το 80% της   παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης  της Αμερικής και  Ασίας.

 

ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

Νεμέα, Κορινθίας 20500

Τηλ: 27460 24281

Email: info@ktimagofa.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ