Κτήμα Μπαϊρακτάρη

Αυτή η σπουδαία προτροπή των ψαλμών, ακολουθούσε για πολλά χρόνια την οικογένεια, που από παππού σε εγγονό καλλιεργούσε παραδοσιακά τα αμπέλια της, στην αρχαία «αμπελόεσσα» γη της Νεμέας. Μέχρι που η νεότερη γενιά, αποφάσισε το 2005 να δώσει μια καινούρια, σύγχρονη μορφή στο παλιό όνειρο. Έτσι, γεννήθηκε το ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ.

Μια οικογενειακή επιχείρηση, που βασίστηκε στους ιδιόκτητους αμπελώνες της, γερά ριζωμένους στον κάμπο της Νεμέας, όπου το θαυμάσιο οικοσύστημα και μικροκλίμα της περιοχής, σε συνδυασμό με το αργιλώδες, γόνιμο έδαφος, δίνει τα περίφημα «μεγάλα» κρασιά της Νεμέας.

 

Στο ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ, καλλιεργούνται και οινοποιούνται σε προσεγμένη χαμηλή στρεμματική απόδοση οι ποικιλίες: Αγιωργίτικο, Cabernet, Merlot, Syrah, Ροδίτης, Σαββατιανό, Μοσχοφίλερο.
 

Το 2008, στην είσοδο της Νεμέας, κάτω από τη σκιά του ναού του Νεμείου Διός, άνοιξε τις πόρτες του το οινοποιείο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ. Το όμορφο κτίριο, κρύβει μέσα του έναν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, που συνδυασμένος με την εμπειρία και το μεράκι των ανθρώπων του οινοποιείου, αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, ώστε κάθε ποικιλία να αποδώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της.

 

Ο 25.000 στρεμμάτων αμπελώνας της Νεμέας (από τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων), αρχίζει από υψόμετρο 300μ. και φθάνει μέχρι 850μ. Η περιοχή που επιλέγεται για τη φύτευση του αμπελιού, εξαρτάται από την ποικιλία του σταφυλιού που θέλουμε να παραχθεί.
 

Το υψόμετρο, η σύσταση του εδάφους, το τοπικό μικροκλίμα σε συνδυασμό με τις τεχνικές αμπελοκαλλιέργειας και την επιλογή της χρονικής στιγμής του τρύγου, δίνουν στο πολυδύναμο αγιωργίτικο σταφύλι την δυνατότητα να μας προσφέρει εξαιρετικά κρασιά, που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο.
 

Ακόμη περισσότερο, στους «Οίνους Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας» όπως το ΝΕΜΕΑ λόγου χάριν, καθορίζονται αυστηρά, βάσει νόμου, η ποικιλία, η τοποθεσία, η καλλιεργητική τεχνική, ακόμη και η στρεμματική απόδοση του αμπελιού.
 

'Ολα αυτά όμως δεν είναι αρκετά, αν δεν προστεθεί η παράδοση, η γνώση και το μεράκι του οινοποιού, που τελικά θα δώσει ευγενή, ποιοτικά κρασιά, σαν αυτά που ακολουθούν.

 

ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

Νεμέα, Κορινθία

Τηλ: 2746020455

Fax: 2746020456

 

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ