Κτήμα Γκιούλη

Το Κλημέντι, είναι από τα παλαιότερα χωριά της Κορινθίας, χτισμένο το 1400μ.Χ.. Βρίσκεται στις δασώδεις πλαγιές του όρους Ζήρια, σε υψόμετρο 900 μέτρων ενώ είναι σε απόσταση 20 χιλιομέτρων  από το Κιάτο, στη διαδρομή προς τη λίμνη Στυμφαλία. Οι αμπελώνες του Κλημεντίου γειτνιάζουν με τα ορεινά οινοπέδια της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) Νεμέα, ενώ το 1994 αναγνωρίσθηκαν από το υπουργείο Γεωργίας ως Προστατευομένη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) Κλημέντι.

 

Το 1993 ο Γιώργος Γκιούλης, γεωπόνος του ΑΠΘ & οινολόγος-γευσιγνώστης του πανεπιστημίου Bordeaux II, ίδρυσε στον τόπο καταγωγής του, το ορεινό Κλημέντι Κορινθίας, το οινοποιείο Κτήμα Γκιούλη, φυτεύοντας παράλληλα τον πρώτο του αμπελώνα, με την ποικιλία Cabernet Sauvignon. O αμπελώνας αυτός θεωρείται από τους πρώτους πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες στον Ελληνικό χώρο.

 

Με το πέρασμα του χρόνου, το οινοποιείο επέκτεινε τις εγκαταστάσεις του και τον ορεινό αμπελώνα του. Παράλληλα, τα παιδιά του Γιώργου Γκιούλη, συνεχίζουν την πορεία του κτήματος μαζί με τον πατέρα τους. Ο Δημήτρης, είναι οινολόγος και υπεύθυνος του αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, καθορίζοντας πάντα με προσοχή την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Η Ερμιόνη, με σπουδές στη Διοίκηση επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών & Ms Commerce International des Vins et Spiritueux, ESC Dijon, στη Βουργουνδία είναι υπεύθυνη του εμπορικού τμήματος και της υποστήριξης των πελατών.

 

Στόχος του οικογενειακού οινοποιείου, είναι η δημιουργία εκλεκτών οίνων, από ιδιόκτητους αμπελώνες, βιολογικής καλλιέργειας, αναδεικνύοντας πάντα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ορεινής Π.Γ.Ε. Κλημέντι.

 

ΚΤΗΜΑ ΓΚΙΟΥΛΗ

Οινοποιείο: Κλημέντι Κορινθίας, Τ.Κ. 20017

Τηλ: 27420 33223, 697 373 5401

Fax: 27420 33791

e-mail: info@domainegioulis.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ