Οινοποιία Μπούμπα

Η ιστορία της Οινοποιίας Μπούμπα ξεκινάει το 1996, όταν ο Γεώργιος Μπούμπας, ένας αμπελουργός με πάθος για το κρασί, αποφάσισε να ανοίξει ένα πατητήρι στο χωριό του, τον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας. Εκεί, πρόσφερε τη δυνατότητα στους κατοίκους του χωριού να φέρουν τα σταφύλια τους και να φύγουν με το κρασί τους, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με τη διαδικασία της οινοποίησης. Με τη βοήθεια της συζύγου του, Ελένης, και των δύο παιδιών του, Χρήστου και Παναγιώτη, ο Γεώργιος Μπούμπας κέρδισε την εμπιστοσύνη και τη συμπάθεια των κατοίκων του χωριού του, που εκτίμησαν την πρωτοβουλία, την εξυπηρέτηση και την ποιότητα των κρασιών του.

     

Οι στιγμές- ορόσημα για τη μεταμόρφωση της επιχείρησης ήταν το 2000 όταν ανέλαβε η δεύτερη γενιά και το 2008 όταν ο Χρήστος Μπούμπας, που είχε αποφοιτήσει από τις σχολές οινολογίας, τεχνολογίας τροφίμων και είχε αποκτήσει μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να αναλάβει τη διεύθυνση του οινοποιείου με τη συμβολή και τη βοήθεια του πατέρα του, με την τεράστια εμπειρία στην καλλιέργεια των αμπέλων (σήμερα πλέον των 65 χρόνων μέσα στο αμπέλι). Με όραμα να μετατρέψει το πατητήρι σε μια σύγχρονη και καινοτόμα οινοποιία, που θα παράγει και θα διαθέτει δικά της ποιοτικά κρασιά, επένδυσε σε νέο εξοπλισμό, καθώς και σε καινούργιους ιδιόκτητους και ενοικιαζόμενους αμπελώνες, συμμετείχε σε σεμινάρια και εκθέσεις και έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει κρασιά που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και στη φιλοσοφία και τις αρχές της οικογένειάς του. 

 

Σήμερα, η Οινοποιία Μπούμπα είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη  επιχείρηση στο χώρο της οινοποίησης. Διαθέτει οίνους, που σέβονται την παράδοση, αλλά στηρίζονται στην μοντέρνα οινοποίηση. Έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργατών και προμηθευτών που εκτιμούν την τεχνογνωσία, τον εξοπλισμό, τον επαγγελματισμό, μια επιχείρηση που σέβεται τη γη και τους ανθρώπους της.

 

Οινοποιία Μπούμπα

Άγιος Βασίλειος Κορινθίας, Τ.Κ. 20008

ΤΗΛ. 2741097103 / ΚΙΝ. 6934769781

Website: www.boubas-wines.gr

Email: info@boubas-wines.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ