Κτήμα Χαρλαύτη

 

Η φιλοσοφία πίσω από κάθε ετικέταΑπό το αρχικό όραμα του ιδρυτή της έως τα σημερινά σχέδια των συνεχιστών της, η οινοποιία Χαρλαύτη παραμένει η ίδια μεγάλη οικογένεια που αγαπάει το καλό κρασί. Από το χώμα, το αμπέλι και το νερό μέχρι την ωρίμανση, την παλαίωση και την εμφιάλωση, κάθε ετικέτα αποτελεί μια αυστηρά… οικογενειακή υπόθεση.

Πιστή στην παράδοση αλλά και απόλυτα εναρμονισμένη με τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της οινολογίας, η οινοποιία Χαρλαύτη συνεχίζει τη διαδρομή της στο χρόνο, σαν να είναι ακόμα εκείνη η ατομική επιχείρηση που δημιούργησε ο ιδρυτής της πριν από 80 χρόνια περίπου. Η επιμονή, η υπομονή και η τεχνογνωσία των ανθρώπων της επισφραγίζουν κάθε φιάλη προερχόμενη από τους αμπελώνες της.

 

Το οινοποιείο της Νεμέας βρίσκεται στην περιοχή του Αχλαδιά. Ένα σύγχρονο κτίριο στη μέση του αμπελώνα που δημιουργήθηκε με στόχο την οινοποίηση και παλαίωση των Αγιωργίτικων του κτήματος. Σαφώς προσανατολισμένο σε ερυθρές οινοποιήσεις, διαθέτει μια υπόγεια κάβα, με πάνω από 500 δρύινα βαρέλια. Εδώ, στα κτήματα της Νεμέας, στον Αχλαδιά και το Κούτσι, η ανάγκη των ανθρώπων του οινοποιείου για δημιουργικό πειραματισμό είναι ολοφάνερη. Πειραματίζονται διαρκώς με νέες ποικιλίες και νεωτερικούς τρόπους οινοποίησης. Η κυρίαρχη ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο. Όμως ερυθρές ποικιλίες όπως Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon, το νέο Malbec και κάποιες λευκές, όπως Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και εξαιρετική πρώτη ύλη για δημιουργία.

 

ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

Αχλαδιάς, Νεμέα Κορινθίας 205 00

Τηλ: +30 2746 024 197

e-mail: wines@harlaftis.gr

www.harlaftis.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ