Κτήμα Στροφιλιά

Η ιστορία της εταιρείας Στροφιλιά ξεκινάει το 1980, όταν δύο φίλοι και συνάδελφοι (μηχανικοί), ο Γιάννης Μαλτέζος και ο Αχιλλέας Λαμψίδης, αποφασίζουν να αναμπελώσουν το οικογενειακό κτήμα της οικογένειας Μαλτέζου στη θέση Τουρκοχώραφo στην Ανάβυσσο. Επιλέγουν ξένες ποικιλίες με στόχο ένα αναβαθμισμένο κρασί. Συγχρόνως επισκευάζουν το παλιό πατητήρι στον Άγιο Γεώργιο - Παλαιάς Φώκαιας και οινοποιούν την πρώτη παραγωγή (1984) με την παραδοσιακή μέθοδο (πάτημα με τα πόδια και στροφιλιά).Το κρασί εμφιαλώνεται και βαφτίζεται Στροφιλιά. Είναι ο ερυθρός οίνος Στοφιλιά από σταφύλια Cabernet Sauvignon και ο λευκός οίνος Στροφιλιά από σταφύλια Σαββατιανό και Ugni blanc.

 

H καλή υποδοχή από την αγορά των δύο κρασιών ώθησε σε μεγαλύτερη παραγωγή και αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού της περιοχής, δηλαδή του Σαββατιανού και του Ροδίτη. Έως τότε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι ποικιλίες αυτές είχαν χρήση μόνο σαν βάση για την παραγωγή ρετσίνας. Αποδείχτηκε ότι ο σωστός τρύγος (πρώιμος) και η προσεκτική οινοποίηση παράγουν ένα πολύ ενδιαφέρον λευκό κρασί με διακριτικό άρωμα.

 

Το 1985 προστίθεται ένας ακόμα φίλος στην παρέα της Στροφιλιάς, ο χημικός Βασίλης Βλάχος. Η εταιρία εξελίσσεται σε Α.Ε. και αρχίζει να δημιουργεί θέσεις εργασίας που καλύπτονται με νέους ανθρώπους της περιοχής. Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει στην πλατεία Καρύτση το Wine Bar Στροφιλιά – το πρώτο στην Ελλάδα - που λειτουργεί με επιτυχία για πολλά χρόνια συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας εικόνας για το κρασί και στην οινική διαπαιδαγώγηση των καταναλωτών.

 

Η νέα γενιά αξιοποιώντας την ιστορία και την τεχνογνωσία που κληρονόμησε, κάνει το επόμενο βήμα με το συν+. Εχοντας ως βάση το οινοποιείο σύν+ στον Ασπρόκαμπο της Νεμέας, σε υψόμετρο 800 μέτρων, συνθέτει μία μοντέρνα σειρά κρασιών που αντανακλά τη δημιουργικότητα και τη συμμετοχή νέων ανθρώπων. Τα κρασιά του συν+ συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των αυτόχθονων ελληνικών ποικιλιών με ένα μοντέρνο τρόπο οινοποίησης και μία σύγχρονη εμφάνιση. Το συν+ δημιουργεί κρασιά φτιαγμένα με νεανική διάθεση, που απευθύνονται σε νέους ανθρώπους, όπως είναι και οι εμπνευστές τους και σε ανθρώπους που νιώθουν πάντα νέοι.

 

ΣΥΝ+

Τηλ: 22910 41650
Φαξ: 22910 38850
E-mail:  info@strofiliawines.gr

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ