Οινοποιία Παρπαρούση

Η Οινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε  το 1974  από τον Οινολογο Θαναση Παρπαρούση και τη συζυγό του Βάσω. Οι εγκαταστάσεις οπου γινεται η οινοποίηση,η ωρίμανση, η παλαίωση και η  εμφιάλωση  βρισκονται στα Μποζαïτικα της Πάτρας. 

 

Οι  ιδιόκτητοι αμπελωνες 100 στρεμματων  βρισκονται στη Μόβρη Αχαίας όπου καλλιεργούνται γηγενεις ποικιλίες όπως Ασύρτικο, Αθήρι, Σιδερίτης, Μαυροδάφνη με στόχο την μικρη απόδοση ανα στρέμμα και την άριστη ποιότητα  των σταφυλιών.

 

Ο στόχος είναι η ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών και η παραγωγή κρασιών που να παρουσιάζουν τα αυθεντικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών τους που με την δυναμική τους μπορούν επάξια να σταθούν στην παγκόσμια οινική παλέτα.

 

Με την μεθοδο της κλασσικης οινοποίησης για τα λευκά και τα ερυθρά κρασιά επιτυγχάνεται η βέλτιστη ανάδειξη των χαρακτηριστικών των ποικιλιών, η κομψότητα και η αυθεντικότητά τους. Γι την ωρίμανση και την παλαίωση χρησιμοποιούνται  νέα Γαλλικά δρυινα βαρέλια.

 

Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εξάγεται  σε χωρες της Ευρώπης, στην  Ασία, στην Αμερική και στον Καναδά.

 

Δεκαετίες τώρα, πολλά κρασιά της Οινοποιίας συμμετέχουν σε διεθνείς Διαγωνισμούς κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ

Αχιλλέως, Πάτρα - Προάστιο, 26442, ΑΧΑΪΑΣ
Τηλ: (+30) 2610 42 03 34
Τηλ: (+30) 2610 43 86 76

Fax: (+30) 2610 43 86 76
e-mail: info@parparoussis.com

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ