Αμπελώνες Rira

Οι Αμπελώνες φυτεύτηκαν το 2006-2007 στην περιοχή που ονομάζεται Ρίρα Αρραβωνίτσας Αιγιαλείας σε υψόμετρο 400 μέτρων και πάνω από τα τουριστικά θέρετρα Λόγγου-Σελιανιτίκων.  Είναι γραμμικοί  με εξαιρετική θέα στον Κορινθιακό κόλπο προς βορρά και στην ενδοχώρα νότια. Οι αμπελώνες  καταλαμβάνουν  έκταση 250 στρεμάτων και φιλοξενούν 14 συνολικά ελληνικές  – Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Αγιωργήτικο, Μαυροδάφνη - και διεθνείς  -Chardonnay, Gewurztraminer, Viogner, Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, Syrah, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon,  Grenache Rouge, Mourvedre - ποικιλίες αμπέλου φυτεμένες σε μια έκταση συνολικά 1200 στρεμάτων που αποτελούν ενιαίο κτήμα από το 1870. Η έκταση γύρω από τον αμπελώνα είναι καλλιεργημένη με ελιές.

 

Το οινοποιείο βρίσκεται στην ΠΕΟ Πατρών-Αθηνών στην περιοχή του Ν.Ερινεού. Το 2010 ήταν η πρώτη χρονιά οινοποίησης , εσοδεία από την οποία προέρχονται  κάποιες  από  τις ετικέτες των ερυθρών κρασιών μας.

 

Ο αμπελώνας είναι επισκέψιμος όλες τις εποχές του χρόνου καθώς υπάρχει στο ψηλότερο σημείο του κατάλληλα διαμορφωμένο καταφύγιο όπου ο επισκέπτης προστατευμένος από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες μπορεί να δοκιμάσει το κρασί του απολαμβάνοντας πανοραμική θέα στον αμπελώνα προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα.

 

Το έδαφος του αμπελώνα είναι ασβεστοαργιλώδες με μεγάλες κλίσεις και ως εκ τούτου πολύ καλή αποστράγγιση του νερού. Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής εξασφαλίζουν την άριστη κατάσταση υγιεινής των σταφυλιών  Οι αποδόσεις σε σταφύλια διατηρούνται χαμηλές και ο τρυγητός γίνεται ως επί το πλείστον από τις αρχές ως τα τέλη  Αυγούστου.

 

Η φιλοσοφία του κτήματος είναι ο σεβασμός  στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας της κάθε ποικιλίας, Προς το παρόν, το κτήμα παράγει οκτώ διαφορετικές ετικέτες από τις οποίες τέσσερις  λευκών κρασιών, μία ροζέ και τρεις ερυθρών. Πρόκειται για το ζευγάρι των δύο Δεσμών (λευκού και ερυθρού) το ζεύγος των Αιγιαλών, τα πρόσφατα κυκλοφορήσαντα Coryrhée (Gewürztraminer) και Solist (Pinot Noir) καθώς και ένα εύρωστο παλαιωμένο Chardonnay ( Concert) δίπλα σε ένα τρυφερό ροζέ ( 2 Roses). 

 

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ 

ΡΙΡΑ Αιγιαλείας
25100, Αίγιο Τ.Θ. 5033
Τηλ.: 26910 20123 ή 22377
Fax.: 26910 20124
E-mail: info@rira.gr 

www.rira.gr

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ