Αχαιών Οινοποιητική

Η παραγωγή οίνου στην οικογένεια Κατσικώστα ξεκινά το 1946 όταν ο  παππούς Λουκάς Κατσικώστας με τα πενιχρά μέσα της εποχής φτιάχνει κρασί από τις γηγενείς ποικιλίες της ορεινής Αιγιαλείας που οινοποιεί και αποθηκεύει σε ξύλινα βαρέλια στο υπόγειο κελάρι του οινοπωλείου του στο λιμάνι του Αιγίου. 

 

Το 1962 ο Κων/νος Κατσικώστας έχοντας κληρονομήσει το μεράκι του πατέρα του Λουκά, συνέχισε την παράδοση με αγάπη και σύνεση ιδρύοντας   οινοποιείο στην περιοχή Παλαιοκαμάρες Αιγίου εξοπλίζοντας το με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα της εποχής. Το 1979 γίνεται μετεγκατάσταση της επιχείρησης με σκοπό την επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων. Ακολουθεί σειρά επενδύσεων κυρίως σε δεξαμενές και μηχανολογικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων. 

 

Το 2004, αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση η τρίτη γενιά της οικογένειας, η οινολόγος Σωσάννα Κατσικώστα που έχει ολοκληρώσει κύκλο σπουδών σε Γαλλικά Πανεπιστήμια, μαζί με τον αδερφό της Λουκά. Στόχος τους η δημιουργία και ανάδειξη ποιοτικών εμφιαλωμένων οίνων από ελληνικές ποικιλίες.

 

Η Αποστολή μας

Η Αχαιών Οινοποιητική εστιάζει στην οινοποίηση και ανάδειξη αποκλειστικά γηγενών ποικιλιών της μοναδικής, σε ποιοτικά χαρακτηριστικά,  περιοχής της ορεινής Αιγιαλείας συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

Το όραμά μας

Να συνδεθεί η ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ  με την προσφορά οίνων εξαιρετικής ποιότητας από ελληνικές γηγενείς ποικιλίες που να εκφράζουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής (terroir) και να  μπορούν να ικανοποιήσουν τον σύγχρονο απαιτητικό καταναλωτή.

 

Το Οινοποιείο μας

Το κτίριο του οινοποιείου, μετά την ριζική ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, χρησιμοποιεί την βαρύτητα για την μεταφορά γλεύκους και οίνου, διαθέτει πνευματικά οριζόντια πιεστήρια, ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές για τον έλεγχο των ζυμώσεων και τη δημιουργία ποιοτικών οίνων.

 

Οι χώροι της υπόγειας κάβας παλαίωσης, καθώς και η μπουτίκ, ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης οινοποιητικής μονάδας.

 

ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Κορίνθου 121

25100, Αίγιο

Τηλ. 26910 28062

Fax. 26910 26544

e-mail: info@acheonwinery.gr

website: www.acheonwinery.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ