ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ

Το Οινοποιείο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ δραστηριοποιείται ως οικογενειακή επιχείρηση  στην παραγωγή και εμφιάλωση οίνων από το 1979.  Βρίσκεται στην αμπελοοινική περιοχή της Αιγιαλείας, η οποία εκτείνεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου και βρέχεται από τον Κορινθιακό Κόλπο. 

 

Οι αμπελώνες της ζώνης αγγίζουν τα 1000 μέτρα υψόμετρο, έχουν κυρίως βορειοανατολικό προσανατολισμό και προστατεύονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τους καυτούς νότιους ανέμους, χάρη στους ορεινούς όγκους που βρίσκονται στον Νότο. Το έδαφος είναι κυρίως λευκό ασβεστολιθικό και αργιλοαμμώδες με καλή αποστράγγιση. 

 

Τα παραπάνω συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για τη δημιουργία οίνων υψηλής ποιότητας και λειτουργούν ως εχέγγυα για την  τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης: τα αδέρφια Μιχάλης και Στέφανος Κανακάρης, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία της επιχείρησης το  2009. Τα αδέρφια ένωσαν τις δυνάμεις τους με όραμα την ανάδειξη του οινικού δυναμικού της πελοποννησιακής γης και την δημιουργία οίνων εξαιρετικής οινολογικής και εδαφολογικής έκφρασης. 

 

Για το σκοπό αυτό, το οινοποιείο εκσυγχρονίζεται συνεχώς, ώστε να αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα στις προσπάθειες που καταβάλλει η οικογένεια για ποιοτική οινοποίηση. Το οινοποιείο είναι πιστοποιημένο για τις διαδικασίες Παραγωγής και Εμφιάλωσης οίνων με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας EN ISO 22000:2018, ενώ πρόσφατα, επιλεγμένοι οίνοι έλαβαν πιστοποίηση VEGAN, γεγονός που υπογραμμίζει την φιλοσοφία της οικογένειας για σεβασμό στην φύση και στον άνθρωπο.

 

Τα κρασιά του οινοποιείου είναι διαθέσιμα σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ διαγράφουν επιτυχή πορεία και στις αγορές του εξωτερικού, με παρουσία κυρίως στην Αγγλία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη. 

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ

Ελίκη, Παλαιά Εθνική Οδός Ελίκης – Διακοπτού

25100 – Αίγιο

Τηλ./Φαξ: (+30) 26910 81255

Ιστοσελίδα: www.kanakariswines.gr

E-mail: info@kanakariswines.gr

Facebook: www.facebook.com/kanakariswinery

Instagram: www.instagram.com/kanakariswines.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ