Ρούβαλης

Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1990 από τον Άγγελο Ρούβαλη, απόφοιτο της οινολογίας του Bordeaux και καταγόμενο από αμπελουργική οικογένεια της Αιγιάλειας. Είναι μια από τις πρωτοπόρες κινήσεις που έδωσαν ώθηση στο ελληνικό κρασί την δεκαετία του ’90.

 

Το 1994 δημιουργήθηκε, το πρότυπο βαρυτικό οινοποιείο και ο πειραματικός αμπελώνας ενώ το 2004 το  οινοποιείο συνδέθηκε οργανικά με την οινοποιητική και εμπορική εταιρεία «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων». 

 

Τώρα, 30 χρόνια από την ίδρυσή του, περνά στα χέρια μιας πολυτάλαντης νέας γεννιάς που έχει επικεφαλής την Θεοδώρα Ρούβαλη, οινολόγο με μεταπτυχιακό αμπελουργίας και επαγγελματική εμπειρία στους αμπελώνες του παλιού και του νέου κόσμου του κρασιού. 

 

Οι τρείς άξονες που διαπερνούν τις δραστηριότητες του οινοποιείου είναι:

 

  • Η παραγωγή τοπικών οίνων με ανάγλυφα τα χαρακτηριστικά της αμπελουργικής ζώνης των "ΠΛΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ" και η ποιοτική ανάδειξη αυτής της μοναδικής και πανέμορφης αμπελουργικής περιοχής. 
  • Η παραγωγή οίνων ποιότητος, οι οποίοι συνδυάζουν το σύγχρονο γευστικό γούστο με την κλασσική έννοια του "μέτρου" και της αρμονίας. Η καλή σχέση ποιότητας - τιμής αυτών των οίνων.
  • Η ανάδειξη του κρασιού ως πολιτιστικού προϊόντος, συντρόφου της καθημερινής ζωής και βασικού στοιχείου της μεσογειακής διατροφής.

 

Το οινοποιείο έχει τα δικά του πειραματικά αμπέλια ενώ συνεργάζεται στενά με πρωτοπόρους αμπελουργούς της περιοχής. Στηρίζεται στην ελληνική ποικιλία Ροδίτης,  και αξιοποιεί επίσης άλλες αυτόχθονες ελληνικές ποικιλίες (Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μαυροδάφνη, Μαλβαζία, Κυδωνίτσα) καθώς και τις καλλίτερες ποικιλίες του παγκόσμιου αμπελώνα (Sauvignon blanc, Chardonnay, Riesling, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah). Παρακολουθεί συνεχώς τις παγκόσμιες εξελίξεις του τομέα καθώς και τις τεχνολογικές προόδους, επιλέγοντας τις πιο κατάλληλες, για να δημιουργήσει μεγάλα κρασιά αντιπροσωπευτικά της περιοχής. 

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΡΟΥΒΑΛΗΣ

Σελινούς Αίγιον, 25100

Τηλ. 2691029415

Fax. 2691060380

info@rouvaliswinery.gr

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ