Οινοποιείο Τρουπή

Το οινοποιείο Τρουπή βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων της Μαντινείας σε υψόμετρο 700μ. στην περιοχή  Φτέρη. Η ενασχόληση της οικογενείας Ιωάννη Τρουπή  ξεκινά από τα  μέσα της δεκαετίας του ’70 όταν καλλιεργούσαν αμπέλια κυρίως για την εμπορία των προϊόντων του αμπελιού αλλά και για την  οινοποίηση μέρους των σταφυλιών για τις οικογενειακές ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια ο Τάσος Τρουπής πλέον, αξιοποιώντας την εμπειρία και το μεράκι του για το αμπέλι, έχοντας συμπαραστάτες τα παιδιά του, δημιούργησε μια μονάδα παραγωγής  και οινοποίησης.

 

Πρόκειται για μία οικογενειακή σύγχρονη επιχείρηση, μικρής  δυναμικότητας μιας και στηρίζεται αποκλειστικά στην παραγωγή και εμφιάλωση οίνου από τα ιδιόκτητα αμπέλια της οικογένειας που με επιμέλεια φροντίζουν και καλλιεργούν οι ίδιοι. Οι ανοξείδωτες ψυχόμενες – θερμαινόμενες δεξαμενές, το πνευματικό πιεστήριο καθώς και η ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση, αναδεικνύουν τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα του Μοσχοφίλερου που με σεβασμό προσφέρουμε στους πελάτες μας.

 

Όλη η ξεχωριστή ευφορία της Αρκαδικής γης και ιδιαίτερα της Μαντινείας με τα πλούσια αρώματα της χάρισαν τη σπανιότητα και την ομορφιά τους στα κρασιά της Μαντινείας. Τα ιδιόκτητα στρέμματα αμπελιών στα οποία στηρίζεται αποκλειστικά ή παραγωγή των κρασιών μας βρίσκονται στην καρδιά της Μαντινείας σε υψόμετρο 700μ. στην περιοχή Φτέρη. Κυρίαρχη ποικιλία στους αμπελώνες μας είναι το μοσχοφίλερο.

 

Η εκλεκτή ποιότητα των κρασιών μας οφείλεται στη διατήρηση των χαμηλών αποδόσεων ανά στρέμμα.Το έδαφος, το κλίμα η ευγενική διαχείριση του περιβάλλοντος και ο σωστός τρόπος οινοποίησης δίνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το κρασί μας ιδιαίτερο σε ποιότητα. Στόχος μας είναι η παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας η οποία πηγάζει από την αγάπη μας για τον τόπο και για το καλό κρασί.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

Φτέρη Μαντινείας, 221 00 Τρίπολη

Τηλ. 2710 411 435

Email. ytroupis@troupiswinery.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ από Αρκαδία

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ