Κτήμα Σπυρόπουλος

Η οικογένεια Σπυρόπουλου ασχολείται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την οινοπαραγωγή στην γη της ορεινής Αρκαδίας εδώ και πέντε γενιές. Το όνομα Σπυρόπουλος έχει ταυτιστεί με την βιολογική καλλιέργεια, αφού όλοι οι ιδιόκτητοι αμπελώνες  της οικογενείας είναι πιστοποιημένα βιολογικοί από το 1994.

 Το πρώτο σύγχρονο οινοποιείο της οικογένειας ιδρύθηκε το 1991 στην Αρχαία Μαντίνεια. Αυτό το οινοποιείο είναι το κέντρο παραγωγής των περισσότερων λευκών, ροζέ και αφρωδών οίνων του κτήματος.  Ακολούθησε το 2007 το δεύτερο οινοποιείο στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας με βαρυτικό και βιοκλιματικό σχεδιασμό. Το οινοποιείο της Νεμέας βρίσκεται μέσα σε ένα αμπελώνα έκτασης 60 στρεμμάτων στην πλαγιά ενός λόφου και συνορεύει με το πευκόδασος, ένα terroir ιδανικό για να εφαρμοστούν πειραματικές αμπελουργικές τεχνικές, επηρεασμένες από τις αρχές της αεικαλλιέργειας. Από το 2019 η διαχείριση των οινοποιείων περνάει στην επόμενη γενιά στα χέρια της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου. 

Βασικός πυλώνας του κτήματος είναι ο ιδιόκτητος βιολογικός αμπελώνας με έκταση πάνω από 550 στρέμματα στις δυο ΠΟΠ ζώνες της Νεμέας και της Μαντίνειας. Όπως είναι λογικό, οι ετικέτες του κτήματος περιστρέφονται γύρω από τις εμβληματικές ποικιλίες, Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο, στοχεύοντας πάντα στην τυπικότητα και την δυναμική των ΠΟΠ  οίνων Μαντίνεια και Νεμέα. 

Φιλοσοφία της οικογένειας είναι η παραγωγή οίνων με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις, η βιώσιμη αμπελοκαλλιέργεια που σέβεται και προωθεί την βιοποικιλότητα στο αμπέλι και η χρήση τεχνολογιών που μειώνουν συνεχώς το ενεργειακό αποτύπωμα των οινοπαραγωγικών διεργασιών.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Κτήμα Σπυρόπουλος

15ο χλμ. Τρίπολης-Αρτεμισίου, Αρκαδία 22150

Τ: +30 27960 61 400

E: info@ktimaspiropoulos.com

https://ktimaspiropoulos.com

 

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ από Αρκαδία

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ