Ελληνικά Κελάρια Οίνων

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1895 από τον Βασίλη Κουρτάκη, παππού του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος στη σύγχρονη Ελλάδα που απέκτησε δίπλωμα οινολογίας.  Η οινική παράδοση τριών γενεών και η εμπειρία του ονόματος Κουρτάκη στο κρασί, αποτελούν τον κορμό και την βάση της διαχρονικής εξέλιξης και ανάδειξής της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ Α.Ε.. 

 

Η Έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου στεγάζονται οι Κεντρικές Υπηρεσίες, τα Εμφιαλωτήρια, οι αποθήκες ετοίμων προϊόντων της εταιρίας και το Οινοποιείο.  Επιπλέον, η εταιρία διαθέτει οινοποιεία στην Ριτσώνα Βοιωτίας, στη Νεμέα Κορινθίας, στην  Μαντινεία Αρκαδίας, στην Αιγιαλεία Αχαΐας και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Λίγα λόγια για τα οινοποιεία της Πελοποννήσου :

 

Νεμέα

Η εταιρία μας ύστερα από συμφωνία συνεργασίας με την «Γ.Α. ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ» παραλαμβάνει και οινοποιεί στις εγκαταστάσεις της την ερυθρή ντόπια ποικιλία «Αγιωργίτικο», κυρίως από την ορεινή ζώνη της Νεμέας Κορινθίας.

 

Πριν από κάθε τρυγητό οι Γεωπόνοι ελέγχουν την πρωτοβάθμια παραγωγή των επιλεγμένων αμπελώνων των αμπελοκαλλιεργητών, που επί σειρά ετών συνεργάζονται με το Οινοποιείο. 

 

Μετά τον τρυγητό και την οινοποίηση, τα ερυθρά κρασιά μεταφέρονται στο κεντρικό Οινοποιείο της Ριτσώνας, όπου γίνονται και τα επόμενα βήματα για την τελειοποίησή τους.

 

Μαντινεία

Το Οινοποιείο βρίσκεται στη καρδιά του ομώνυμου κάμπου της Τρίπολης, μέσα στον αμπελώνα της Μαντινείας. Η αρχή έγινε από τον ντόπιο αμπελοκαλλιεργητή Πέτρο Καλογερόπουλο, ο οποίος έφτιαξε εκεί ένα μικρό, αλλά άρτιο Οινοποιείο. Στη συνέχεια η εταιρία μας προέβη σε μια σειρά σημαντικών επενδύσεων το 2004.  Επέκτεινε και εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό με υπερσύγχρονα πιεστήρια, ψύκτες, φίλτρα, νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις απολάσπωσης. Το σύνολο τού υπό ψύξη δεξαμενισμού σήμερα ξεπερνάει τα 15.000 HL. 

 

Αίγιο

Στην Κοινότητα Σελινούντα του Αιγίου, δημιουργήθηκε το 1994 το Οινοποιείο της «Οινοφόρος ΑΕ» από τον Άγγελο Ρούβαλη. Ενώ η  επί χρόνια φιλία τους με τον Βασίλη Κουρτάκη  και τα κοινά οράματα για το ελληνικό κρασί αποτέλεσαν το 2004 την βάση μιας σημαντικής συνεργασίας.  Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ Α.Ε. συμμετέχει  με 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ Α.Ε.. 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ, Δ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ Α.Ε.

Αναπαύσεως 20,

190 03 Μαρκόπουλο,

Αττική

Τηλ. 22990 22231/6, 23284/6

Fax: 22990 23301

e-mail: kourt@otenet.gr

www.greek-wine-cellars.com 

 

 

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ από Αρκαδία

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ