Κτήμα Τσέλεπου

Μετά από μακρά παραμονή στην Βουργουνδία όπου ο Γιάννης Τσέλεπος σπούδασε οινολογία και απέκτησε τις ανάλογες εμπειρίες αφομοιώνοντας τη φιλοσοφία του Βουργουνδέζικου κρασιού, επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην Μαντινεία το 1980. Για την επόμενη δεκαετία εργάζεται ως σύμβουλος οινολόγος της περιοχής και γίνεται πρωτεργάτης της αναγέννησης του Μοσχοφίλερου και της Μαντινείας.

 

Μαζί με τη γυναίκα του Αμαλία επέλεξαν για την εγκατάσταση του αμπελώνα τους χωμάτινους λόφους στους πρόποδες του Πάρνωνα της Αρκαδίας. Το εξαιρετικό μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τα φτωχά αργιλοπετρώδη εδάφη επιλέχτηκαν για να παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας.

 

Πιστός στη φιλοσοφία του ότι το μέλλον του Ελληνικού κρασιού είναι η ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών φυτεύει πρωτίστως στα 450 ιδιόκτητα στρέμματα του κτήματος τις δυο κατεξοχήν ελληνικές  χαρισματικές ποικιλίες  Μοσχοφίλερο και Aγιωργίτικο, τις οποίες χρησιμοποιεί σαν πρεσβευτή στην εξαγωγική πορεία του κτήματος.

 

Σήμερα το Κτήμα Τσέλεπου, ολοκληρωμένο και καθετοποιημένο σε ένα σύγχρονο οινοποιείο έχει μέση παραγωγή 350.000 φιάλες όπου το 40% της παραγωγής αυτής εξάγεται.

 

ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

14ο χλμ. Τρίπολης - Καστρίου
220 12, Ρίζες Αρκαδίας
Τηλ.: 2710-544440
Fax : 2710-544460

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ από Αρκαδία

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ