ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι γονείς, Θοδωρής και Θέμη, ξεκινούν στο οροπέδιο της Μαντινείας, στην περιοχή Γκορτσούλι στα 650m υψόμετρο, την καλλιέργεια της τοπικής ποικιλίας Μοσχοφίλερο. Λίγα χρόνια αργότερα και αφού είχε μπει η νέα χιλιετία, αρχίζουν τις μικρές ερασιτεχνικές οινοποιήσεις και ξεκινά το οινοποιείο να παίρνει «οστά». Το 2017 λοιπόν, το οινοποιείο περνά στα χέρια της δεύτερης γενιάς, της Μαριλένας και του Δημήτρη, και το οινοποιείο ξεκινά να παίρνει «σάρκα». Η Μαριλένα απόφοιτη της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Αμπελουργίας και Οινολογίας του ΓΠΑ και ο Δημήτρης απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΠΑΠΕΛ, με όραμά τους την δημιουργία ενός boutiqueοινοποιείου κάθετης παραγωγής, βάζουν όλη τους την αγάπη, την όρεξη και το μεράκι και κυκλοφορούν την πρώτη τους ετικέτα, την ΑΝΤΙΝΟΗ, τη βασίλισσα της Μαντινείας.

Το κτήμα βρίσκεται λίγο πιο έξω από τα τείχη της αρχαίας πόλης της Μαντινείας πλαισιωμένο από τους ιδιόκτητους αμπελώνες. Το υψόμετρο των 650m και τα αργιλοπηλώδη εδάφη καθιστούν το σημείο ιδανικό, ώστε να αναδειχθεί ο πλούσιος αρωματικός χαρακτήρας του βασιλιά της Μαντινείας, του Μοσχοφίλερου. Η οικογένεια δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια Μοσχοφίλερου για περισσότερα από 30 έτη και παράγει κρασιά που προέρχονται αποκλειστικά από τους αμπελώνες της. 

Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο, έχει το Σήμα Οινοτουρισμού του ΕΟΤ και το κτήμα βρίσκεται στην κατάλληλη τοποθεσία ώστε ο επισκέπτης να ξεναγηθεί στους αμπελώνες αλλά και στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, ανακαλύπτοντας τον υπέροχο κόσμο του κρασιού και να χαλαρώσει δοκιμάζοντας τις διάφορες ετικέτες συνοδεία τοπικών εδεσμάτων. Εις υγείαν!

 

Κτήμα Παναγόπουλου

Γκορτσούλι Μαντινείας, Αρκαδία, 22100

contact@ktimapanagopoulos.gr

Web. www.ktimapanagopoulos.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ από Αρκαδία

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ