Οινοποιία Μαρκογιάννη

Το οινοποιείο Μαρκογιάννη βρίσκεται στη Σκιλλουντία Ολυμπίας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και η παραγωγή οίνου ξεκινά το 1980. Η εταιρεία καλλιεργεί αμπελώνες έκτασης 32,5 στρεμμάτων με βιολογικό τρόπο ενώ συνεργάζεται και με ποιοτικούς αμπελώνες αμπελουργών της περιοχής για την κάλυψη των αναγκών της.

 

Οι κυριότερες ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται  για την παραγωγή λευκών οίνων είναι ο ροδίτης, το chardonnay, το ασύρτικο, οι ασπρούδες ενώ για την παραγωγή ερυθρών και ροζέ οίνων είναι η μανδηλαριά , η μαυροδάφνη, το refosco,το κολλινιάτικο και το βερτζαμί.  

 

Η οινοποιία Μαρκόγιαννη εκτός από την παραγωγή οίνων ποιότητας παράγει και εκλεκτό τσίπουρο από επιλεγμένα στέμφυλα των αμπελώνων της.

 

Ο μυθικός Αλφειός ποταμός που χωρίζει τον Σκιλλούντα από την Αρχαία Ολυμπία και το ανάγλυφο της περιοχής διαμορφώνουν τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες που σε συνδυασμό με τα αργιλοπηλώδη εδάφη των αμπελώνων αποτελούν τις παραμέτρους εκείνες που επισφραγίζουν και ολοκληρώνουν την προσωπικότητα των οίνων της. 

 

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

ΥΙΟΙ ΙΩΑΝ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ

Σκιλλουντία Ολυμπίας
Τηλ: 2625051483, 6947940600
e-mail: ktima_markogianni@hotmail.com
 

 

 

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ από Ηλεία

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ