Κτήμα Ολύμπια Γη

Το Κτήμα Ολύμπια Γη βρίσκεται στο χωρίο Κοσκινά του δήμου Αρχ. Ολυμπίας και μόλις δύο χιλιόμετρα από τον ιερό χώρο του Σταδίου. 

 

Ο Γιώργος Λιαρομμάτης, ως η τρίτη γένια της οικογένειας, ξεκίνησε  το 2009 να γράφει τη δική του σελίδα στην οινοποιητική παράδοση της χώρας μας. 

 

Σε μια Γη τόσο ευλογημένη, όπως μαρτυρούν οι αρχαιολογικές έρευνες, ξεκίνησε την καλλιέργεια γνωστών ελληνικών και διεθνών ποικιλιών, όπως  Αγιωργήτικο - Ασσύρτικο - Μαλαγουζιά - Ροδίτη- Merlot- Chardonnay- Syrah οι οποίες φύονται στον ιδιόκτητο  αμπελώνα μας που φτάνει σήμερα τα 100 στρέμματα. Το  μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με το αργιλοπηλώδες  έδαφος  και τις μικρές στρεμματικές αποδόσεις των αμπελώνων μας, έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή άριστων σταφυλιών που δίνουν εξαιρετικούς χυμούς για την δημιουργία ποιοτικών οίνων. 

 

Το οινοποιείο μας έχει να επιδείξει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα σε μηχανολογικό εξοπλισμό: πλήρες χημείο - εργαστήριο, πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές οινοποίησης και αποθήκευσης με σύστημα ελεγχόμενων θερμοκρασιών, αυτόματη εμφιαλωτική μηχανή και κλιματιζόμενο κελάρι με δρύινα γαλλικά βαρέλια για την παλαίωση ερυθρών οίνων.

 

Η ποιότητα των οίνων μας διασφαλίζεται με την συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο προσωπικό (τους οινολόγους μας) και με τις κορυφαίες πιστοποιήσεις HACCP & ISO 9000:2008 – ISO 22000:2005.

 

Παρά το μικρό χρονικό διάστημα στην παραγωγή οίνου τα κρασιά μας έχουν διακριθεί με χρυσά και ασημένια βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, κατακτώντας έτσι και μια θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Τα κρασιά του κτήματος εξάγονται στις αγορές της Ολλανδίας, Ελβετίας, Γερμανίας, Ρωσίας και πολύ σύντομα στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

 

Το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει οργανωμένους αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες στους χώρους του , δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά του στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας στο εσωτερικό του πετρόχτιστου κτιρίου.

 

Σας περιμένουμε στο οινοποιείο μας, στη καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Κλαδέου, να σας γνωρίσουμε και να σας χαρίσουμε ένα αξέχαστο οινικό ταξίδι.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ

Κοσκινάς, Αρχ.Ολυμπία T.K. 27065

Τηλ / Φαξ: +302624023021                                                                                                       

Κιν: +30 6947434254

Website: http://www.olympiagi.gr
Email: info@olympiagi.gr

 

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ από Ηλεία

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ