Νέστωρ

Το οινοποιείο «Νέστωρ» βρίσκεται σε μία από τις πιο εύφορες περιοχές της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, στον Πύργο Τριφυλίας και περιβάλλεται από αμπελώνες και ελαιώνες, βόρεια του Κόλπου του Ναβαρίνου.

 

Οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου μιμούνται στην αρχιτεκτονική και στα χρώματα το αρχαίο παλάτι του βασιλιά Νέστορα, από το οποίο απέχουν μόλις 6 χιλιόμετρα. Η Ιστορία της «Νέστωρ Οινοποιητική Α.Ε.» είναι μόλις λίγων ετών. Ιδρύθηκε το 2015 και αποτελεί τον καρπό μιας πρωτοποριακής σύμπραξης μεταξύ του «Αγροτικού / Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας ο Νέστωρ» και του Οινολόγου και οινοποιού Σπύρου Λαφαζάνη, ιδιοκτήτη του οινοποιείου «Lafazanis Winery» στην Νεμέα. Η εταιρεία αυτή έχει ως στόχο να αναβιώσει τη μεγάλη συνεισφορά του Αγροτικού / Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, στα ελληνικά οινικά δρώμενα καθώς και να βοηθήσει στην επανασύσταση του μεσσηνιακού αμπελώνα, με καινούργια φιλοσοφία.

 

Τα πλεονεκτήματα της περιοχής και ο ιδιαίτερος αμπελώνας της Μεσσηνίας ενέπνευσαν το Σπύρο Λαφαζάνη να θέσει ψηλά τον πήχη για το μέλλον του Νέστορα. Η εικόνα άλλαξε και πλέον οι τόσο μεγάλες, σχεδόν βιομηχανικές παραγωγές, έχουν δώσει τη θέση τους στην επιλεκτική οινοποίηση. Την παραγωγή πλέον εποπτεύει μια έμπειρη ομάδα οινολόγων και ειδικών που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση, με συνεχείς πειραματισμούς και μελέτες, οδηγώντας το «Νέστωρ» στη νέα εποχή.

 

Ο «Νέστωρ» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της χώρας, οι στεγασμένοι χώροι που διαθέτει καλύπτουν 10.000 τμ, ενώ 3.000 τμ είναι τα υπόγεια κελάρια. Η χωρητικότητα του οινοποιείου ανέρχεται στα 10.000.000 λίτρα, ενώ το ημερήσιο ρεκόρ παραλαβής του είναι 680 τόνοι. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει και το Μικρό Οινοποιείο το οποίο χρησιμοποιείται, για την μελέτη και αξιολόγηση της δυναμικής των διαφόρων ποικιλιών και των ποιοτήτων. Εκεί παρέχεται η δυνατότητα να εστιάσουμε σε επιμέρους λεπτομέρειες που θα επηρεάσουν τους τομείς της αμπελουργίας και της οινοποίησης στην συγκεκριμένη τοποθεσία.

 

Ο Σπύρος Λαφαζάνης μετέφερε την πολυετή εμπειρία του στην παραγωγή αποσταγμάτων και στο «Νεστωρ», σχεδιάζοντας ένα υπερσύγχρονο αποσταγματοποιείο, στο οποίο παράγεται το τσίπουρο «Avarino».

 

 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΕΣΤΩΡ
 Πύργος Μεσσηνίας, GR 24400
 Τηλ:27630 41073
 Τηλ:27630 41069
 e-mail: info@nestorwines.gr

 

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ από Μεσσηνία

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ