Διεθνείς ποικιλίες

Στον Αμπελώνα της Πελοποννήσου έχουν βρει πρόσφορο έδαφος πολλές διεθνείς ποικιλίες λευκές και ερυθρές δίνοντας εξαιρετικά κρασιά είτε σε μονοποικιλιακά είτε σε χαρμάνια με Ελληνικές ποικιλίες.

 

Από τις λευκές σημαντική παρουσία έχουν το Chardonnay που δίνει κυρίως πληθωρικά και δυνατά βαρελάτα κρασιά, το Sauvignon Blanc με τραγανά και αρωματικά κρασιά αλλά και το Viognier  που δίνει ζουμερά γοητευτικά, συνήθως βαρελάτα κρασιά. Σποραδικά και σε υψηλό υψόμετρο όπως αυτό της Αρκαδίας και της ορεινής Αιγιαλείας συναντάμε το Gewurtzraminer αλλά και το Riesling.

 

Στις ερυθρές ξεχωρίζει το Cabernet Sauvignon και το Merlot, τα οποία δίνουν στιβαρά και τυπικά κρασιά ενώ και το Syrah έχει εισχωρήσει στον Πελοποννησιακό αμπελώνα με συνεχώς αυξανόμενες φυτεύσεις δίνοντας σύνθετα μπαχαρένια κρασιά. Σε μικρότερη έκταση συναντάμε το Grenache, το  Cabernet Franc και το Pinot Noir, στην Ηλία ευδοκιμεί το Refosco, ενώ σε όλη την Πελοπόννησο γίνονται και πειραματισμοί με ποικιλίες όπως το Petit Verdot, το Malbec και το Tannat. Πολύ συχνά οι διεθνείς ποικιλίες αναμιγνύονται με τις Ελληνικές ποικιλίες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Αγιωργίτικου αλλά και την Μαυροδάφνη.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ