ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
εκδηλώσεων
MASTER CLASSES (με δήλωση συμμετοχής)

Συνδυάζουμε τα ερυθρά κρασιά της Πελοποννήσου με τοπικά αλλαντικά.

Τα αλλαντικά Δαγρέ από την Τρίπολη θα βρουν το ταίρι τους στα ερυθρά κρασιά της Πελοποννήσου. Εμείς θα σας δώσουμε τις κατευθύνσεις και εσείς θα αποφασίσετε ποιο κρασί σας ταιριάζει περισσότερο!

Δαγρέ 

 

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1920 από τον Παναγιώτη Δαγρέ και είναι μια από τις 

πρωτοπόρες και παλαιότερες επιχειρήσεις στον χώρο παρασκευής και 

τυποποίησης αλλαντικών. Οικοδομώντας το μέλλον της σε ένα σύγχρονο 

μοντέλο ανάπτυξης, η εταιρία ΔΑΓΡΕ οδηγούμενη πλέον από τη τέταρτη 

γενεά της οικογένειας, διευρύνει συνεχώς την δυναμική της με σταθερή 

διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων που διαθέτει στην 

αγορά. 

Διαθέτοντας την πιο προηγμένη τεχνολογία σε συνδυασμό με το άρτια 

καταρτισμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, με δίκτυο διανομής 

Πανελλαδικής εμβέλειας, συγκαταλέγεται μέσα στις κορυφαίες 

επιχειρήσεις του είδους. 

Η ταχύτατη εκτέλεση των παραγγελιών, η συνέπεια η άψογη συνεργασία με 

τους πελάτες και η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της, 

αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας που την χαρακτηρίζει. Η μεγάλη 

γκάμα αλλαντικών ΔΑΓΡΕ, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Ελληνικής 

αγοράς, με τυποποιημένες συσκευασίες παραδοσιακών στάνταρτ. 

Με γεύσεις από παλιές παραδοσιακές συνταγές, τα αλλαντικά ΔΑΓΡΕ 

παραμένουν το ίδιο αγνά και σπιτικά, με σεβασμό στην παράδοση, όπως 

ξεκίνησαν από την αρχή του εικοστού αιώνα.

yes

Η ‘Παλαιωμένη’ Πελοπόννησος

Ο Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET θα είναι οδηγός σε μία γευσιγνωσία με κρασιά που ‘κουβαλούν’ πολλά χρόνια στην πλάτη τους! Θα δοκιμαστούν 10 ερυθρά κρασιά με ηλικία από 10 έως 20 χρόνια, με σκοπό να αναδειχτεί το εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης τους.

Master Class 1 / 12:00 - 13:00

Γρηγόρης Μιχαήλος

Γεννήθηκα στις 17 Ιανουαρίου του 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου το φαγητό και το κρασί πάντα κατείχαν ξεχωριστή θέση αφού προέρχομαι από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στο χώρο της εστίασης. Ο Νοέμβριος του 2004 με βρίσκει να ξεκινάω τις σπουδές μου στο WSPC και 5 χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2009, βρίσκομαι ανάμεσα στους 3 πρώτους απόφοιτους Diploma WSET στην Ελλάδα ενώ το 2015 μου απονεμήθηκε ο τίτλος του Certified Sommelier από το Court of Master Sommeliers. Γράφω, μπλογκάρω, μιλάω για το κρασί αλλά πάνω από όλα το αγαπάω… Αυτή την περίοδο μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό δουλεύοντας σε προγράμματα προώθησης, είμαι σύμβουλος οίνου στην ομορφότερη κάβα της Αθήνας, το Mr Vertigo και κλέβω λίγη από τη λάμψη του ιστορικού εστιατορίου Βασίλαινας στο οποίο είμαι υπεύθυνος του προγράμματος οίνου. Κάπου ενδιάμεσα χάνομαι ανάμεσα στα μαθήματα του WSPC, στις λίστες κρασιών που φτιάχνω και στις παρουσιάσεις που οργανώνω. Πάνω και πέρα από όλα όμως προσπαθώ να διανύω πολλά χιλιόμετρα στον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα για να έρθω σε επαφή με εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη μαγεία του κρασιού και που εξιτάρουν τόσο το μυαλό μου όσο και την ψυχή μου.

yes

Οι άγνωστες ποικιλίες της Πελοποννήσου

Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου διαθέτει μεγάλο αριθμό γηγενών ποικιλιών. Εκτός από τις καταξιωμένες ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο, τον Ροδίτη. την Ρομπόλα και την Μαυροδάφνη, υπάρχουν ακόμα πολλές γηγενείς ποικιλίες λιγότερο γνωστές. Θα γνωρίσουμε λοιπόν τις σπάνιες ποικιλίες αλλά και ‘ακυκλοφόρητες’ ποικιλίες μέσα από μία ‘discοvery’ γευσιγνωσία, παρέα με τον οινολόγο Σοφοκλή Πετρόπουλο. 

Master Class 2 / 14:30 - 15:30

Σοφοκλής Πετρόπουλος

 

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αυστραλία. Εργάστηκε για πάνω από 10 χρόνια σε οινοποιεία της Νεμέας, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με τα `Φυτώρια Μπακασιέτα`, με αντικείμενο την κλωνική επιλογή Ελληνικών ποικιλιών καθώς και την έρευνα και διάσωση άγνωστων Ελληνικών ποικιλιών. Παράλληλα, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οινοποιεία της Ελλάδας και του Λιβάνου ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2015, ξεκίνησε τα `Strange bird`, ένα project πειραματικών οινοποιήσεων άγνωστων Ελληνικών ποικιλιών που παράγονται  σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. 

 

yes

Οι διεθνείς ποικιλίες στον αμπελώνα της Πελοποννήσου

Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου φιλοξενεί σπουδαίες διεθνείς ποικιλίες, οι οποίες έθεσαν τις βάσεις της ποιοτικής οινοπαραγωγής στην Ελλάδα. Ο Γρηγόρης Κόντος Dip WSET θα μας μιλήσει γι' αυτές και δοκιμάζοντας 8 κρασιά, θα διαπιστώσουμε την αξία, την ποικιλομορφία και την δυναμική τους.

Master Class 17:00 - 18:00

Γρηγόρης Κόντος, DipWSET

Οινογράφος, γευσιγνώστης, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Σχολής Οινοχόων Le Monde και κάτοχος του WSET Diploma με αγάπη για τη γεύση, τα ταξίδια, τη μουσική, τους φίλους και την ευζωΐα γενικότερα. Έχει επισκεφτεί πάνω από 150 οινοποιεία σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ (Καλιφόρνια) και Κύπρο. Την οινοτουριστική του δραστηριότητα καταγράφει στο προσωπικό του blog www.gregoryswinejournal.com αλλά και στο free press 'Grape'. Στέλεχος της Aegean Food Exports και ιδρυτής του τμήματος εξαγωγής ελληνικών κρασιών Aegean Wine Selections. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

yes
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Τεστάκι: Πόσο καλά γνωρίζετε τα κρασιά της Πελοποννήσου?

Πριν φύγετε και αφού έχετε περιηγηθεί στην έκθεση, ‘τεστάρετε’ τις γνώσεις σας και την ικανότητα σας να αναγνωρίζετε τις ποικιλίες του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Θα σας βάλουμε ένα σύντομο τεστάκι που θα περιλαμβάνει την απάντηση 5 θεωρητικών ερωτήσεων (σε δύο λεπτάκια) και την δοκιμή δύο κρασιών τυφλά. 

Όσοι απαντήσουν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και βρούν τις ποικιλίες, πιάσουν δηλαδή το 100%, θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν 2 οινοτουριστικά ταξίδια, με πληρωμένη διαμονή και επισκέψεις σε οινοποιεία.

yes
Συνδυασμοί κρασιών με τοπικά προιόντα
(χωρίς δήλωση συμμετοχής)

Συνδυάζουμε τα γλυκά κρασιά της Πελοποννήσου με σοκολάτες

Υπάρχει κανείς που δεν του αρέσει η σοκολάτα?  Θα συνδυάσουμε την αγαπημένη μας γλυκιά συνήθεια με τα αγαπημένα μας γλυκά κρασιά της Πελοποννήσου. Η σοκολάτα γάλακτος ταιριάζει καλύτερα με τα γλυκά Μοσχάτα ή με μία γλυκιά ενισχυμένη Μαυροδάφνη? Η λευκή? Η Bitter? Και αν περιέχει ξηρούς καρπούς?

To Le Votree Piree, θα είναι μαζί μας και θα φτιάξει σοκολάτες ειδικά για την εκδήλωση, με Μαυροδάφνη, με Αγιωργίτικο, με Τεντούρα, με ελιά, με πορτοκάλι και άλλους ακόμα προτότυπους συνδυασμούς!

 

 Le Votre Piree

Η σοκολάτα είναι το πάθος του Le Votre Piree! Tυριά, πιπέρια, ούζο, κρασιά, κυρίως τοπικά προϊόντα, αναμειγνύονται με μαεστρία με την σοκολάτα και δημιουργούν σοκολατάκια και σοκολάτες γευσιγνωσίας, που δεν θα βρείτε πουθενά στον κόσμο.

no
Video Λευκών Ποικιλιών

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ