ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
εκδηλώσεων
MASTER CLASSES (με δήλωση συμμετοχής)
Συνδυάζουμε τα ερυθρά κρασιά της Πελοποννήσου με τοπικά αλλαντικά.

Τα αλλαντικά Δαγρέ από την Τρίπολη θα βρουν το ταίρι τους στα ερυθρά κρασιά της Πελοποννήσου. Εμείς θα σας δώσουμε τις κατευθύνσεις και εσείς θα αποφασίσετε ποιο κρασί σας ταιριάζει περισσότερο!

Η ‘Παλαιωμένη’ Πελοπόννησος
Master Class 1 / 12:00 - 13:00

Ο Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET θα είναι οδηγός σε μία γευσιγνωσία με κρασιά που ‘κουβαλούν’ πολλά χρόνια στην πλάτη τους! Θα δοκιμαστούν 10 ερυθρά κρασιά με ηλικία από 10 έως 20 χρόνια, με σκοπό να αναδειχτεί το εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης τους.

Οι άγνωστες ποικιλίες της Πελοποννήσου
Master Class 2 / 14:30 - 15:30

Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου διαθέτει μεγάλο αριθμό γηγενών ποικιλιών. Εκτός από τις καταξιωμένες ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο, τον Ροδίτη. την Ρομπόλα και την Μαυροδάφνη, υπάρχουν ακόμα πολλές γηγενείς ποικιλίες λιγότερο γνωστές. Θα γνωρίσουμε λοιπόν τις σπάνιες ποικιλίες αλλά και ‘ακυκλοφόρητες’ ποικιλίες μέσα από μία ‘discοvery’ γευσιγνωσία, παρέα με τον οινολόγο Σοφοκλή Πετρόπουλο. 

Οι διεθνείς ποικιλίες στον αμπελώνα της Πελοποννήσου
Master Class 17:00 - 18:00

Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου φιλοξενεί σπουδαίες διεθνείς ποικιλίες, οι οποίες έθεσαν τις βάσεις της ποιοτικής οινοπαραγωγής στην Ελλάδα. Ο Γρηγόρης Κόντος Dip WSET θα μας μιλήσει γι' αυτές και δοκιμάζοντας 8 κρασιά, θα διαπιστώσουμε την αξία, την ποικιλομορφία και την δυναμική τους.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Τεστάκι: Πόσο καλά γνωρίζετε τα κρασιά της Πελοποννήσου?

Πριν φύγετε και αφού έχετε περιηγηθεί στην έκθεση, ‘τεστάρετε’ τις γνώσεις σας και την ικανότητα σας να αναγνωρίζετε τις ποικιλίες του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Θα σας βάλουμε ένα σύντομο τεστάκι που θα περιλαμβάνει την απάντηση 5 θεωρητικών ερωτήσεων (σε δύο λεπτάκια) και την δοκιμή δύο κρασιών τυφλά. 

Όσοι απαντήσουν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και βρούν τις ποικιλίες, πιάσουν δηλαδή το 100%, θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν 2 οινοτουριστικά ταξίδια, με πληρωμένη διαμονή και επισκέψεις σε οινοποιεία.

Συνδυασμοί κρασιών με τοπικά προιόντα
(χωρίς δήλωση συμμετοχής)
Συνδυάζουμε τα γλυκά κρασιά της Πελοποννήσου με σοκολάτες

Υπάρχει κανείς που δεν του αρέσει η σοκολάτα?  Θα συνδυάσουμε την αγαπημένη μας γλυκιά συνήθεια με τα αγαπημένα μας γλυκά κρασιά της Πελοποννήσου. Η σοκολάτα γάλακτος ταιριάζει καλύτερα με τα γλυκά Μοσχάτα ή με μία γλυκιά ενισχυμένη Μαυροδάφνη? Η λευκή? Η Bitter? Και αν περιέχει ξηρούς καρπούς?

To Le Votree Piree, θα είναι μαζί μας και θα φτιάξει σοκολάτες ειδικά για την εκδήλωση, με Μαυροδάφνη, με Αγιωργίτικο, με Τεντούρα, με ελιά, με πορτοκάλι και άλλους ακόμα προτότυπους συνδυασμούς!

 

Video Λευκών Ποικιλιών

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ