Οινοποιεία Κορονιώτη

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ

Το οινοποιείο Κορωνιώτη ιδρύθηκε το 1999 από τον Κυριάκο Κορωνιώτη Χημικό μηχανικό με σπουδές στην  Αγγλία και Ολλανδία (Χημεία και Φυσικές Επιστήμες) και εμπειρία σε θέματα Γεωπονίας, στον κλάδο των τροφίμων και της οινολογίας.

Το οινοποιείο Βρίσκεται στη βορειοανατολική Πελοπόννησο λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από την πόλη του Άργους στην τοποθεσία Πανόραμα σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και την Επίδαυρο και ανάμεσα στις  δύο σπουδαίες (ΠΟΠ) αμπελουργικές ζώνες, της Νεμέας και της Μαντινείας.

 

Μια διαδρομή που παρουσιάζει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και ενισχύει τον οινοτουρισμό και την επισκεψιμότητα.

Είναι σχεδιασμένο για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών χρησιμοποιώντας σύγχρονες αλλά και κλασσικές μεθόδους οινοποίησης που εξασφαλίζουν κρασιά που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την γεύση τους.

Ήταν άποψη και φυσική επιλογή, τα αγαπημένα Αγιωργίτικο και Μοσχοφίλερο, να είναι τα πρωτότοκα κρασιά του οινοποιείου. Οι κλασσικές ετικέτες πλέον της οινοποιίας, ΝΕΜΕΑ, filion και αργότερα το ροζέ Roz reve.

 

Δυτικά του οινοποιείου ορίζεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας 25 στρεμμάτων, απ’ όπου παράγονται τα Estate grown κρασιά της οινοποιίας.

 

Εκεί καλλιεργούνται η Malvazia aromatica και το 1300 bc” Aσύρτικο. Σε άλλον έναν αμπελώνα του οινοποιείου 20 στρ, που βρίσκεται στις Μυκήνες καλλιεργείται επίσης Ασύρτικο.

 

Aπό την ιδιαίτερη αμπελουργική ζώνη της ορεινής Αιγιαλείας , ένα εξαιρετικό terroir  προέρχονται τα δύο premium κρασιά της οινοποιίας. Πρόκειται για μια σειρά με ερυθρούς οίνους παλαίωσης από επιλεγμένους αμπελώνες, το Argus Syrah  και το Merlot «EMINENT FRONTνα ακολουθεί το 2020.

 

Η παλαίωση των ερυθρών οίνων γίνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

 

Αναγκαία η επιστράτευση γνώσης, εμπειρίας, παρατήρησης και αμερόληπτης επιλογής terroir και ποικιλίας αμπέλου.

 

Η φιλοσοφία του οινοποιού Κυριάκου Κορωνιώτη, είναι να δημιουργεί κρασιά που εκφράζουν την ολιστική έννοια του terroir και της ποικιλίας σε single variety οινοποιήσεις. Κοινό χαρακτηριστικό και των επτά πολυβραβευμένων κρασιών του οινοποιείου.

 

Επικοινωνία

Πανόραμα Άργους, 21200

τηλ.  27510 91785
6981279049 / 6974452845 

mail: koroniotisk@gmail.com

 youla.yannakouli@gmail.com

webpage:  www.koroniotiswinery.gr
social_media (fb & instagram): @koroniotiswinery

@Koroniotis_fine_wines

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ από Αργολίδα

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ