Δευτέρα 22 Ιανουρίου 2024
Athenaeum Intercontinental

Το Peloponnese Wine Festival, η σημαντικότερη συλλογική παρουσίαση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα έρχεται για 6η χρονιά  με σκοπό να αναδείξει τα κρασιά του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας. 52 μέλη - οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) θα υποδεχθούν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024.

Το Peloponnese Wine Festival αποτελεί ένα «μανιφέστο» των αρετών του Πελοποννησιακού κρασιού δίνοντας έμφαση στα χαρακτηριστικά του νοτιότερου αμπελώνα της ηπειρωτικής χώρας, με την αφθονία καλλιεργούμενων ποικιλιών, την πληθώρα διαφορετικών στυλ που παράγονται, την μοναδικότητα των αμπελουργικών ζωνών και το εύρος των ποιοτικών παραγωγών που τοποθετούν το ελληνικό κρασί, συνολικά, στην επόμενη μέρα. Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο συγκεντρώνει κλασικούς και νέους παραγωγούς που «συναλλάσσονται» με το κοινό μέσα από τα σπουδαία κρασιά που παρουσιάζουν. 

Η φετινή έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό της κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, από ορεινούς μέχρι παραθαλάσσιους αμπελώνες, από παραδοσιακές ή καινοτόμες τεχνικές, από νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και τις διάσημες Προστατευόμενης Ονομασίες Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωραφικής Ένδειξης ζώνες που αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir. Η έκθεση αποτελεί ένα δυναμικό και εξελισσόμενο  πεδίο ανακάλυψης για κάθε επαγγελματία και οινόφιλο. 

Παράλληλα, το Peloponnese Wine Festival, επιστρέφει στις εντυπωσιακές παράλληλες δράσεις, οργανώνοντας ένα θεματικό tasting με παλαιές χρονιές κρασιών που θα επιλέξουν οι παραγωγοί που συμμετέχουν και θα λάβει χώρα σε πλαϊνή – της κύριας εκδήλωσης – αίθουσα. Το λεγόμενο “Vintage Hall” θα λειτουργεί από τις 15:00 – 20:00 και η είσοδος θα είναι δυνατή με ένα έξτρα αντίτιμο στο εισιτήριο το οποίο θα μπορείτε να προαγοράσετε μέσω της πλατφόρμας more.com. Τα διαθέσιμα εισιτήρια που συμπεριλαμβάνουν και το tasting στο “Vintage Hall” είναι περιορισμένα γι’ αυτό καλό είναι να μπείτε στη διαδικασία της προαγοράς πριν εξαντληθούν. Η γευστική δοκιμή θα αναδείξει τις δυνατότητες παλαίωσης των κορυφαίων λευκών και ερυθρών κρασιών ποικιλιών του πελοποννησιακού αμπελώνα και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει με το βάθος και το εύρος των κρασιών που έχουν επιλεγεί.

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 12:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00. Το “Vintage Hall” θα λειτουργεί παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση από τις 15:00-20:00. Το κόστος εισόδου είναι 12€ με προαγορά μέχρι τις 19/01, και 15€ από 20/01 και στα ταμεία της εκδήλωσης. Το κόστος εισόδου συμπεριλαμβανομένου και του “Vintage Hall” είναι 20€ με προαγορά μέχρι τις 19/01 και 25€ από 20/01 και στα ταμεία της εκδήλωσης. Φοιτητικό 10€ με επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας στα ταμεία της εκδήλωσης και 20€ για συμμετοχή και στο tasting “Vintage Hall”. Το εισιτήριο περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Φροντίστε λοιπόν να αγοράσετε το εισιτήριο με την προνομιακή τιμή έως και τις 19/1/2024 μέσω more.com :

https://www.more.com/happenings/festival/peloponnese-wine-festival-athens-2024/

 

Βρείτε τους παραγωγούς που συμμετέχουν και περισσότερες πληροφορίες για το Peloponnese Wine Festival 2024 στο www.peloponnesewinefestival.com και στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/Peloponnese-Wine-Festival-126824354474451/..

Τα hashtag (#) της εκδήλωσης είναι #pwf2024. #pwfathens2024.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ