Βρείτε την ποικιλία δοκιμάζοντας τυφλά - Άγγελος Αντωνίου
19:00 Από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Πως μπορούμε να μαντέψουμε από ποια ποικιλία είναι ένα κρασί δοκιμάζοντας το τυφλά? Είναι από γηγενή ή από διεθνή ποικιλία? Είναι Μοσχοφίλερο ή Κυδωνίτσα? Αγιωργίτικο ή Μαυροδάφνη? Με την καθοδήγηση του Άγγελου Αντωνίου από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, θα δούμε πόσο εύκολα μπορούμε να εντοπίσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά ενός κρασιού και να προσδιορίσουμε την προέλευση του, την ηλικία του και την ποικιλία του.

Ο καλύτερος 'δοκιμαστής' θα κερδίσει μία φιάλη magnum από τον Πελοποννησιακό αμπελώνα.

.

Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί. Μπορείτε να έρθετε επιτόπου την ώρα του σεμιναρίου και αν υπάρξουν κενές θέσεις θα μπείτε.

Ο Άγγελος Αντωνίου εργάζεται στο χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας από το 2004, είναι πιστοποιημένος οινοχόος από τη Genius in Gastronomy και πτυχιούχος της ΑΚΤΟ στο interior design. Τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται ως Oινοχόος και σύμβουλος οίνου σε επιχειρήσεις εστίασης όπως το City Bistrot, Zonars, Island, King George XIV, Tony’s Bar, Avaton, καθώς και στην εταιρεία Deals. Είναι Brand Ambassador της εταιρείας ποτηριών Riedel και μέλος της ομάδας οινοχόων της Genius in Gastronomy της οποίας έχει παρακολουθήσει το Wine & Sommelier Expert Course. Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια ως εισηγητής για οργανισμούς και εταιρίες όπως το Insete και το Τήνος Food Paths. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων τα τελευταία 5 χρόνια και φέτος ασχολείται ενεργά με την επιτροπή γευσιγνωσιών.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1997 από μία ομάδα επαγγελματιών της εστίασης και έχει σαν σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου του κρασιού σ’ όλους τους χώρους όπου κινείται και καταναλώνεται.

Για το λόγο αυτό αναπτύσσει κάθε είδους δραστηριότητα που συμβάλλει  στην διάδοση της γνώσης και στην κατανάλωση του κρασιού και κάθε άλλου αλκοολούχου ποτού, φροντίζοντας παράλληλα για την επαγγελματική κατάρτιση των μελών της.

Έτσι πρωταρχική μέριμνα της Ένωσης αποτελεί η τακτική διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων , ημερίδων, διαγωνισμών, γευστικών δοκιμών, επισκέψεων σε χώρους παραγωγής κρασιών κ.λ.π.

Η κατάρτιση αυτή δεν σταματά στο κρασί αλλά επεκτείνεται και στα υπόλοιπα προϊόντα που έχουν θέση στο τραπέζι. Τα αποστάγματα και τα αλκοολούχα ποτά, τα μεταλλικά νερά, τα αναψυκτικά, οι μπύρες, οι καφέδες, τα πούρα κ.λ.π. Γίνεται έτσι σαφές το μέγεθος και η πολυμορφία των προϊόντων με τα οποία ασχολείται ο οινοχόος. Κι όλη αυτή η γνώση εξυπηρετεί ένα και μοναδικό σκοπό: την ικανοποίηση του πελάτη, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του επιχειρηματία.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ