Συνδυάζοντας τυριά και αλλαντικά με το κρασί - Γιώργος Ζερβογιάννης
17:00 - 17:20 από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Ροδίτη με τα τυριά, Αγιωργίτικο με τα αλλαντικά ή μήπως δεν είναι τόσα απλά τα πράγματα? Τι κρασιά θα σερβίρουμε δίπλα σε μία ποικιλία με τυριά ή αλλαντικά? Τι πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στους ιδανικούς συνδυασμούς? Ποιους ‘κανόνες’ πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να μην αδικηθεί ούτε το κρασί ούτε τα εκλεκτά τυριά ή αλλαντικά μας? Σίγουρα οι οινοχόοι ‘παίζουν’ στα δάχτυλα αυτούς τους συνδυασμούς!

.

Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί. Μπορείτε να έρθετε επιτόπου την ώρα του σεμιναρίου και αν υπάρξουν κενές θέσεις θα μπείτε.

Ο Γιώργος Ζερβογιάννης είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Genius and Gastronomy και το Court of Master Sommelier. Εργάζεται δύο χρόνια ως Sommelier στο εστιατόριο του beach club "Scorpios Mykonos" και στο wine bar "Οinoscent" στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1997 από μία ομάδα επαγγελματιών της εστίασης και έχει σαν σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου του κρασιού σ’ όλους τους χώρους όπου κινείται και καταναλώνεται.

Για το λόγο αυτό αναπτύσσει κάθε είδους δραστηριότητα που συμβάλλει  στην διάδοση της γνώσης και στην κατανάλωση του κρασιού και κάθε άλλου αλκοολούχου ποτού, φροντίζοντας παράλληλα για την επαγγελματική κατάρτιση των μελών της.

Έτσι πρωταρχική μέριμνα της Ένωσης αποτελεί η τακτική διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων , ημερίδων, διαγωνισμών, γευστικών δοκιμών, επισκέψεων σε χώρους παραγωγής κρασιών κ.λ.π.

Η κατάρτιση αυτή δεν σταματά στο κρασί αλλά επεκτείνεται και στα υπόλοιπα προϊόντα που έχουν θέση στο τραπέζι. Τα αποστάγματα και τα αλκοολούχα ποτά, τα μεταλλικά νερά, τα αναψυκτικά, οι μπύρες, οι καφέδες, τα πούρα κ.λ.π. Γίνεται έτσι σαφές το μέγεθος και η πολυμορφία των προϊόντων με τα οποία ασχολείται ο οινοχόος. Κι όλη αυτή η γνώση εξυπηρετεί ένα και μοναδικό σκοπό: την ικανοποίηση του πελάτη, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του επιχειρηματία.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ