Μεταγγίζοντας, ή όχι, τα ερυθρά κρασιά - Ελευθέριος Χανιαλίδης
15:00 από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Ποια κόκκινα κρασιά χρειάζονται μετάγγιση? Θέλει μετάγγιση η Μαυροδάφνη ή το Syrahμας? Και αν ναι πόση ώρα πριν πρέπει να το μεταγγίσουμε? Σε τι καράφα? Χρειάζεται το κερί για να δούμε το ίζημα σε όλα τα κρασιά? O Ελευθέριος Χανιαλίδης από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων θα μας δώσει όλες τις απαντήσεις μέσα σε λίγα λεπτά με την βοήθεια των κρασιών της Πελοποννήσου.

.

Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί. Μπορείτε να έρθετε επιτόπου την ώρα του σεμιναρίου και αν υπάρξουν κενές θέσεις θα μπείτε.

Ο Χανιαλίδης Ελευθέριος ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας το 2001. Τα τελευταία 9 χρόνια είναι ο επικεφαλής οινοχόος και υπεύθυνος των καταστημάτων Cava Vegera. Είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Genius In Gastronomy και κατέχει το A.S.I. Diploma (Gold Pin) και το Advanced Sommelier Certificate του Court Of Master Sommeliers. Αναδείχθηκε ως 3ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2017 και καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος. Πλέον είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και συνεργάζεται και με το περιοδικό Οινοχόος της Καθημερινής. Αυτήν την περίοδο ειναι σπουδαστής του Wine & Sommelier Expert Course της Genius In Gastronomy και προετοιμάζεται για τις εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου του Master Sommelier.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1997 από μία ομάδα επαγγελματιών της εστίασης και έχει σαν σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου του κρασιού σ’ όλους τους χώρους όπου κινείται και καταναλώνεται.

Για το λόγο αυτό αναπτύσσει κάθε είδους δραστηριότητα που συμβάλλει  στην διάδοση της γνώσης και στην κατανάλωση του κρασιού και κάθε άλλου αλκοολούχου ποτού, φροντίζοντας παράλληλα για την επαγγελματική κατάρτιση των μελών της.

Έτσι πρωταρχική μέριμνα της Ένωσης αποτελεί η τακτική διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων , ημερίδων, διαγωνισμών, γευστικών δοκιμών, επισκέψεων σε χώρους παραγωγής κρασιών κ.λ.π.

Η κατάρτιση αυτή δεν σταματά στο κρασί αλλά επεκτείνεται και στα υπόλοιπα προϊόντα που έχουν θέση στο τραπέζι. Τα αποστάγματα και τα αλκοολούχα ποτά, τα μεταλλικά νερά, τα αναψυκτικά, οι μπύρες, οι καφέδες, τα πούρα κ.λ.π. Γίνεται έτσι σαφές το μέγεθος και η πολυμορφία των προϊόντων με τα οποία ασχολείται ο οινοχόος. Κι όλη αυτή η γνώση εξυπηρετεί ένα και μοναδικό σκοπό: την ικανοποίηση του πελάτη, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του επιχειρηματία.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ