Η οξύτητα στο φαγητό και στο κρασί - Φώτης Σταθόπουλος
18:00 από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Τι κρασιά θα βάλουμε δίπλα σε ένα λεμονάτο πιάτο? Πως επηρεάζει η οξύτητα που προσδίδουν τα λεμόνια το κρασί? Να προτιμήσουμε λευκό, ροζέ ή κόκκινο? Ποιο στυλ κρασιού αποφεύγουμε με λεμονάτα πιάτα? Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα κρασιά που θα συνοδεύσουν όξινες λιχουδιές? Το λεμόνι είναι ένα από τα πιο συχνά συστατικά στην Ελληνική, και όχι μόνο, κουζίνα! Ο Φώτης Σταθόπουλος από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων θα μας πει πως πρέπει να χειριζόμαστε αυτά τα φαγητά τόσο στο εστιατόριο όσο και στο σπίτι.

.

Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί. Μπορείτε να έρθετε επιτόπου την ώρα του σεμιναρίου και αν υπάρξουν κενές θέσεις θα μπείτε.

Ο Σταθόπουλος Φώτης ξεκίνησε την πορεία του στην εστίαση από το χώρο του καφέ. Άρχισε να ασχολείται με το κρασί το 2012 ακολουθώντας με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα του WSPC, Genius inGastronomy και άλλων φορέων. Από το 2017 είναι πιστοποιημένος οινοχόος από την Παγκόσμια ‘Ένωση Οινοχόων. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε επιχειρήσεις εστίασης ως οινοχόος αλλά και ως σύμβουλος. Σήμερα κατά τη χειμερινή περίοδο εργάζεται στην Αθήνα ως εισηγητής στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Genius in Gastronomy, συνεργάζεται με το δίκτυο πωλήσεων Winest ως σύμβουλος εκπαίδευσης, ενώ κατά τη θερινή περίοδο εργάζεται στη Σαντορίνη ως συνοδός επισκέψεων στα οινοποιεία του νησιού.  

.

Η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1997 από μία ομάδα επαγγελματιών της εστίασης και έχει σαν σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου του κρασιού σ’ όλους τους χώρους όπου κινείται και καταναλώνεται.

Για το λόγο αυτό αναπτύσσει κάθε είδους δραστηριότητα που συμβάλλει  στην διάδοση της γνώσης και στην κατανάλωση του κρασιού και κάθε άλλου αλκοολούχου ποτού, φροντίζοντας παράλληλα για την επαγγελματική κατάρτιση των μελών της.

Έτσι πρωταρχική μέριμνα της Ένωσης αποτελεί η τακτική διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων , ημερίδων, διαγωνισμών, γευστικών δοκιμών, επισκέψεων σε χώρους παραγωγής κρασιών κ.λ.π.

Η κατάρτιση αυτή δεν σταματά στο κρασί αλλά επεκτείνεται και στα υπόλοιπα προϊόντα που έχουν θέση στο τραπέζι. Τα αποστάγματα και τα αλκοολούχα ποτά, τα μεταλλικά νερά, τα αναψυκτικά, οι μπύρες, οι καφέδες, τα πούρα κ.λ.π. Γίνεται έτσι σαφές το μέγεθος και η πολυμορφία των προϊόντων με τα οποία ασχολείται ο οινοχόος. Κι όλη αυτή η γνώση εξυπηρετεί ένα και μοναδικό σκοπό: την ικανοποίηση του πελάτη, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του επιχειρηματία.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ