ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
εκδηλώσεων
MASTER CLASSES (με δήλωση συμμετοχής)
The Enigma Masterclass - Αθήνα
με τον Γιάννη Καρακάση MW 15:30 - 16:45

Θα είναι Αγιωργίτικο ή Μοσχοφίλερο; Θα έχει Μαυροδάφνη Πελοποννήσου κόντρα σε Κεφαλονιάς ή μήπως θα είναι κάθετη με τις πιο παλιές χρονιές; Όλα μέσα ή μήπως τίποτα από όλα αυτά; Κανείς δε θα γνωρίζει μέχρι την ημέρα της γευσιγνωσίας. Σε ένα ανατρεπτικό masterclass o Γιάννης Καρακάσης MW παρουσιάζει την δική του αίσθηση των κρασιών της Πελοποννήσου σε μία τυφλή γευσιγνωσία που θα ιντριγκάρει και το μυαλό αλλά και τους γευστικούς σας κάλυκες. 

__

*όλα τα κρασιά θα σερβιριστούν τυφλά

__

Το κόστος συμμετοχής είναι 20€.

 

“10 minute courses” από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Τα βασικά για το άνοιγμα ήρεμων και αφρωδών οίνων - Στάθης Τσώκος
13:00 από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Ποια είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε σε εστιατόρια, wine bar, bar και καφέ για να ανοίξουμε σωστά ένα μπουκάλι κρασί? Πως πρέπει να το παρουσιάσουμε στον πελάτη? Πως πρέπει να το σερβίρουμε! Μέσα σε λίγα λεπτά ο Στάθης Τσώκος από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων θα μας δείξει τα βασικά βήματα για ένα επαγγελματικό άνοιγμα κρασιού.

Tips για την διαμόρφωση μια μικρής λίστας κρασιών - Παναγιώτης Κατσούδας
14:00 από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Τι είναι πιο εύκολο να στηθεί, μία λίστα με 100 κρασιά ή με 20? Ποιες από τις αμέτρητες ποικιλίες θα βάλουμε, από ποιες περιοχές, τι στυλ και σε τι κατηγορίες τιμών? Από ένα καφέ, μία ταβέρνα μέχρι ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομία, η δημιουργία μίας λίστα κρασιών είναι πολύ σημαντική και ένα τρόπος για να αυξηθούν οι πωλήσεις. Ποιοι είναι οι κατάλληλοι να μας απαντήσουν και να μας δώσουν συμβουλές για να φτιάξουμε μία πολύ καλή μικρή λίστα που θα ικανοποιήσουμε όλους τους πελάτες? Οι Οινοχόοι φυσικά!

.

Μεταγγίζοντας, ή όχι, τα ερυθρά κρασιά - Ελευθέριος Χανιαλίδης
15:00 από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Ποια κόκκινα κρασιά χρειάζονται μετάγγιση? Θέλει μετάγγιση η Μαυροδάφνη ή το Syrahμας? Και αν ναι πόση ώρα πριν πρέπει να το μεταγγίσουμε? Σε τι καράφα? Χρειάζεται το κερί για να δούμε το ίζημα σε όλα τα κρασιά? O Ελευθέριος Χανιαλίδης από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων θα μας δώσει όλες τις απαντήσεις μέσα σε λίγα λεπτά με την βοήθεια των κρασιών της Πελοποννήσου.

.

Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί. Μπορείτε να έρθετε επιτόπου την ώρα του σεμιναρίου και αν υπάρξουν κενές θέσεις θα μπείτε.

Συντηρώντας το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης - Άρης Σκλαβενίτης
16:00 από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Ανοίξαμε την φιάλη αλλά δεν θα καταναλωθεί μέσα στις επόμενες ώρες! Πως θα συντηρήσουμε το κρασί? Με την χρήση αντλίας ή άλλης συσκευής? Ή μήπως έπρεπε από την αρχή να χρησιμοποιήσουμε το coravin? Και αν ναι ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά? Όλες οι λύσεις τόσο για επαγγελματίες όσο και για οινόφιλους από τον Οινοχόο Άρη Σκλαβενίτη!

Συνδυάζοντας τυριά και αλλαντικά με το κρασί - Γιώργος Ζερβογιάννης
17:00 - 17:20 από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Ροδίτη με τα τυριά, Αγιωργίτικο με τα αλλαντικά ή μήπως δεν είναι τόσα απλά τα πράγματα? Τι κρασιά θα σερβίρουμε δίπλα σε μία ποικιλία με τυριά ή αλλαντικά? Τι πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στους ιδανικούς συνδυασμούς? Ποιους ‘κανόνες’ πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να μην αδικηθεί ούτε το κρασί ούτε τα εκλεκτά τυριά ή αλλαντικά μας? Σίγουρα οι οινοχόοι ‘παίζουν’ στα δάχτυλα αυτούς τους συνδυασμούς!

.

Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί. Μπορείτε να έρθετε επιτόπου την ώρα του σεμιναρίου και αν υπάρξουν κενές θέσεις θα μπείτε.

Η οξύτητα στο φαγητό και στο κρασί - Φώτης Σταθόπουλος
18:00 από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Τι κρασιά θα βάλουμε δίπλα σε ένα λεμονάτο πιάτο? Πως επηρεάζει η οξύτητα που προσδίδουν τα λεμόνια το κρασί? Να προτιμήσουμε λευκό, ροζέ ή κόκκινο? Ποιο στυλ κρασιού αποφεύγουμε με λεμονάτα πιάτα? Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα κρασιά που θα συνοδεύσουν όξινες λιχουδιές? Το λεμόνι είναι ένα από τα πιο συχνά συστατικά στην Ελληνική, και όχι μόνο, κουζίνα! Ο Φώτης Σταθόπουλος από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων θα μας πει πως πρέπει να χειριζόμαστε αυτά τα φαγητά τόσο στο εστιατόριο όσο και στο σπίτι.

.

Βρείτε την ποικιλία δοκιμάζοντας τυφλά - Άγγελος Αντωνίου
19:00 Από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Πως μπορούμε να μαντέψουμε από ποια ποικιλία είναι ένα κρασί δοκιμάζοντας το τυφλά? Είναι από γηγενή ή από διεθνή ποικιλία? Είναι Μοσχοφίλερο ή Κυδωνίτσα? Αγιωργίτικο ή Μαυροδάφνη? Με την καθοδήγηση του Άγγελου Αντωνίου από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, θα δούμε πόσο εύκολα μπορούμε να εντοπίσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά ενός κρασιού και να προσδιορίσουμε την προέλευση του, την ηλικία του και την ποικιλία του.

Ο καλύτερος 'δοκιμαστής' θα κερδίσει μία φιάλη magnum από τον Πελοποννησιακό αμπελώνα.

.

Street Food & Κρασιά της Πελοποννήσου
Υγιεινό street food από το πολυβραυβυμένο Food Truck

Μαζί μας στο Peloponnese Wine Festival θα είναι η πολυβραβευμένη καντίνα Food Truck ™ με υγιεινό street food εμπνευσμένο από τους δρόμους της εγγύς Ανατολής.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ