Με τη ματιά της Νέας Γενιάς: Όνειρα-Στόχοι-Ανησυχίες
14:00 - 15:30 (στο αμφιθέατρο)

Στο αμφιθέατρο του μουσείου θα πραγματοποιηθεί μία παρουσίαση που θα φέρει στο προσκήνιο τη νέα γενιά των οινοποιών της Πελοποννήσου. Ομιλητές θα είναι εκπροσώποι της νέας γενιάς των οινοποιών, ηλικίας κάτω των 30 ετών. 

Υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και αισιόδοξο από το να ακούς για τα όνειρα, τους στόχους, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς της νέας γενιάς;

7 under 30 year old παραγωγοί της Πελοποννήσου μιλάνε ανοιχτά σε όλους μας από καρδιάς για θέματα που τους/μας αφορούν και σχετίζονται φυσικά με το κρασί και την Πελοπόννησο.

 

Ομιλίες:

 

Θεοδώρα Ρούβαλη: Τι σημαίνει να είμαι ΠΟΠ. Οινικές ζώνες και όρια.

Θοδωρής Κουτσουμπός: Τομή στη Μαντίνεια.

Δημήτρης Σκούρας: Η επόμενη γενιά.

Ευαγγελία Παλυβού: Νεμέα στο χτες το σήμερα και το αύριο.

Αμάντα Λιαρομμάτη: Χτύπημα κάτω από τη ζώνη... Αθέμιτος ανταγωνισμός και ποιοτικό κρασί.

Αθηνά Λαφαζάνη: Οινικό marketing. Από σήμερα για το αύριο.

Λάμπης Κανελακόπουλος: Η Πελοπόννησος στις διεθνείς αγορές. 

 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Αθηνά Λαφαζάνη (Οινοποιείο Λαφαζάνη & Νέστωρ)

Η Αθηνά Λαφαζάνη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου του 1991. Μεγάλωσε στην περιοχή της Ελευσίνας και είναι κόρη του Οινοποιού Σπύρου Λαφαζάνη. Φοίτησε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση το Marketing. Έχει ολοκληρώσει  τα Εκπαιδευτικά Επίπεδα 1 & 2 του Wine and Spirit Professional Center και τώρα παρακολουθεί το  τμήμα e-learning του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με θέμα τον Οινοτουρισμό. Σήμερα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση ως Εμπορική Διευθύντρια και διαχειρίζεται τα τμήματα Πωλήσεων, Διακίνησης, Προώθησης & Marketing, για τις οινοποιίες “Lafazanis Winery” στην Νεμέα και “Nestor Wines” στην Μεσσηνία. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με τον Οινοτουρισμό στα οινοποιεία, αξιοποιώντας τις γνώσεις από σχετικές σπουδές, πάνω στον αντικείμενο, την πρακτική και την εμπειρία της. Πρόσφατα έγινε μέλος των «Ελληνίδων του κρασιού». Χόμπι της είναι ο χορός αλλά και τα ταξίδια στον διεθνή Αμπελώνα.   

 

Αμάντα Λιαρομάτη (Κτήμα Ολύμπια Γη)

H Αμάντα Λιαρομμάτη, ως πέμπτη γενιά στο κτήμα και δεύτερη στο οινοποιείο έχει αναλάβει το κομμάτι των δημοσίων σχέσεων και της γραμματειακής υποστήριξης. Με εφόδιο τις δυο ξένες γλώσσες, ασχολείται και με τις εξαγωγές του οινοποιείο, ενώ ο αδερφός της έχει αναλάβει το κομμάτι των πωλήσεων και της προώθησης του οίνου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Ιατρικών Εργαστηριών την κέρδισε όμως η οικογενειακή επιχείρηση και η πρόκληση να την προωθήσει και να την αναπτύξει, όπου παρακολούθησε μαθήματα γευσιγνωσίας για να αποκτήσει σφαιρική άποψη για το κρασί.

 

Λάμπης Κανελλακόπουλος (Κτήμα Μερκούρη)

Ο Λάμπης Κανελλακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι γιός του Βασίλη Κανελλακόπουλου και της Γιούλης Τσιγουρή και μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη μέλη της  5ης γενιάς της οικογένειας Μερκούρη – Κανελλακόπουλου, ιδιοκτητών του Κτήματος Μερκούρη. Τελείωσε το Λύκειο στον Πύργο Ηλείας και τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Ε.Μ.Π.  Από το 2011 είναι μόνιμα εγκατεστημένος στον Πύργο όπου δραστηριοποιείται ως Πολιτικός Μηχανικός παράλληλα με την απασχόλησή του στο Κτήμα Μερκούρη. Σήμερα είναι ο υπεύθυνος εξαγωγών της Εταιρείας με συνεχή παρουσία στις αγορές του εξωτερικού για την προώθηση των οίνων του Κτήματος . Από το 2017 συμμετέχει στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ως εκλεγμένο μέλος από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Θοδωρής Κουτσουμπός (Οινοποιείο Τρουπή)

Ο Θοδωρής Κουτσούμπος, αποφοίτησε το 2015 από το 4ο Γ.Ε.Λ. Τρίπολης και εισήχθη στο τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στην Αθήνα. Σήμερα βρίσκεται στο 3ο έτος των σπουδών του. Παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια γευσιγνωσίας στο W.S.E.T. (Level 3). Το 2010 η οικογένεια του ίδρυσε το οινοποιείο Τρουπή και από τότε εργάζεται, παράλληλα με τις σπουδές του, στον τομέα της παραγωγής και της προώθησης.

 

Ευαγγελία Παλυβού (Κτήμα Παλυβού)

H Ευαγγελία Παλυβού, κόρη του Γιώργου και της Αγγελικής Παλυβού, γεννήθηκε τον Αύγουστο ένα χρόνο πριν τον τρύγο του ...1991 στην Αθήνα. Μεγάλωσε και ζει στην μεγαλύτερη αμπελοοινική περιοχή της Ελλάδος στην Αρχαία Νεμέα. Η επαφή της με το αμπέλι και το κρασί ξεκίνησε πολύ νωρίς εξαιτίας του οινοποιείου που ίδρυσαν οι γονείς της λίγα χρόνια μετά την γέννηση της.  Τα παιδικά της βιώματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με παραστάσεις από την φύση και την παραγωγή οίνου, κάτι που όπως ομολογεί και η ίδια, την σημάδεψαν και στην μετέπειτα ζωή της.  Έτσι το 2008 μεταβαίνει στην Βουργουνδία όπου ξεκινάει τις σπουδές της στο τμήμα Αμπελουργίας - Οινολογίας στο Lycee Viticole de Beaune.. Το 2012 αποφοιτά και επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει ως κύρια οινολόγος και υπεύθυνη παραγωγής του Κτήματος Παλυβού ενώ η αδελφή της η Βασιλική έχει αναλάβει το λογιστικό κομμάτι και τμήμα μάρκετινγκ του οινοποιείου.

 

Θεοδώρα Ρούβαλη (Οινοποιείο Άγγελος Ρούβαλης)

Η Θεοδώρα Ρούβαλη γεννήθηκε στο Αίγιο. Σπούδασε Οινολογία στην Αθήνα (ATEI) και στο Πανεπιστήμιο της Valencia στην Ισπανία.  Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό Αμπελουργίας-Terroir στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας. Το έντονο πάθος της για το κρασί και τους διαφορετικούς πολιτισμούς, της επέτρεψε να αποκτήσει εμπειρίες στον τομέα της οινοποίησης και της αμπελουργίας δουλεύοντας σε σημαντικά οινοποιεία ανά τον κόσμο: Clos de Tart, Grand Cru Monopole (Βουργουνδία)​, Chateaux Margaux, 1o Grand Cru Classe (Μπορντώ)​, Domaine Mure, Grand Cru Vorbourg (Αλσατία), Villa Maria (Νέα Ζηλανδία), Gandolini και Ventolera (Χιλή) και Κτήμα Μερκούρη. Το 2016 γύρισε στην Αιγιάλεια με στόχο να συνεχίσει, δίνοντας νέα πνοή, το οικογενειακό οινοποιείο και τον ιδιόκτητο αμπελώνα, αξιοποιώντας παγκόσμιες γνώσεις και δίνοντας έμφαση στο terroir της ιδιαίτερης αυτής ζώνης.

 

Δημήτρης Σκούρας (Κτήμα Σκούρα)

Ο Δημήτρης Σκούρας γεννήθηκε το 1994 και είναι οινολόγος, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Οινολογίας του Πανεπιστημίου της Montpellier. Εργάστηκε στη Γαλλία σε περιοχές όπως η Καμπανία, ο Ροδανός, το Μπορντώ και στην Ελλάδα στην Σαντορινη στη Κεφαλονιά και στη Νεμέα.

 

 

 

 

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
 
1 Start 2 Complete

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ